• Home
  • /
  • Sport
  • /
  • Hoeveel Calorieën verbrand je met Zwemmen?

Als het gaat om effectieve en verfrissende workouts, is zwemmen een topper. Bij ProHealth.nl zijn we groot fan van deze vorm van lichaamsbeweging omdat het niet alleen leuk is, maar ook een snelle manier om calorieën te verbranden en je algehele gezondheid te verbeteren. Lees verder hoeveel kcal je eigenlijk met zwemmen verbrandt!

Zoveel calorieën verbrand je met zwemmen!

Laten we eens kijken naar de cijfers. Het exacte aantal calorieën dat je verbrandt tijdens het zwemmen hangt af van verschillende factoren, waaronder je gewicht, je zwemsnelheid en de intensiteit van je zwemtraining.

  • Gewicht: Hoe meer gewicht je hebt, hoe meer energie je lichaam nodig heeft om te bewegen. Dus over het algemeen geldt: hoe zwaarder je bent, hoe meer calorieën je zult verbranden tijdens het zwemmen.
  • Zwemsnelheid en intensiteit: Sneller zwemmen en het uitvoeren van meer intensieve zwemslagen zoals crawl of vlinderslag, zullen resulteren in een hoger calorieverbruik.

Het exacte aantal kan variëren, maar over het algemeen kun je verwachten dat je tussen de 400 en 600 calorieën per uur verbrandt, 

Benieuwd hoeveel calorieën je verbrand met andere activiteiten? Bekijk dan snel deze artikelen:

Verlies je gewicht door te zwemmen?

Absoluut! Zwemmen kan een effectieve manier zijn om gewicht te verliezen en je conditie te verbeteren. Onderzoek toont aan dat regelmatig zwemmen kan helpen bij het verminderen van lichaamsvet, het verbeteren van spiertonus en het vergroten van de algehele kracht en flexibiliteit.

Hoeveel calorieen verbrand je met zwemmen

Hoeveel baantjes moet je zwemmen om af te vallen?

Dat hangt af van verschillende factoren, waaronder je huidige gewicht, je dieet en hoe intensief je zwemt. Over het algemeen kan een half uur tot een uur zwemmen per dag een aanzienlijke bijdrage leveren aan gewichtsverlies en algemene fitheid.

Het hangt dus van verschillende factoren af hoeveel calorieën je met zwemmen verbrandt. Maar vergeet niet dat zwemmen niet alleen een geweldige manier is om kcal te verbranden, maar ook om plezier te hebben en je algehele gezondheid te verbeteren. Dus duik in het water en geniet van de voordelen van deze heerlijke workout!

Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: