• Home
  • /
  • Sport
  • /
  • Hoeveel Calorieën verbrand je met Seks?

Bij ProHealth.nl zijn we altijd op zoek naar manieren om een gezonde levensstijl te bevorderen, en soms kan dat zelfs leuk zijn! Vandaag duiken we in de vraag die velen van jullie zich waarschijnlijk hebben afgevraagd: "Hoeveel calorieën verbrand je eigenlijk met seks?"

De feiten over calorieverbranding tijdens seks

Laten we gelijk ter zake komen: seks kan een behoorlijke workout zijn! Het exacte aantal calorieën dat je verbrandt tijdens seks hangt echter af van verschillende factoren, waaronder je gewicht, de intensiteit van de activiteit en hoe lang je bezig bent.

  • Gewicht: Hoe meer je weegt, hoe meer energie je lichaam nodig heeft om activiteiten uit te voeren. Dus over het algemeen geldt: hoe zwaarder je bent, hoe meer kcal je verbrandt tijdens seks.
  • Intensiteit: De intensiteit van seks kan variëren van rustig en ontspannen tot wild en energiek. Over het algemeen geldt dat hoe intenser de activiteit is, hoe meer kcal je zult verbranden.
  • Duur: Net als bij elke andere vorm van lichaamsbeweging geldt ook voor seks: hoe langer je bezig bent, hoe meer kcal je zult verbranden.

Hoeveel calorieën verbrand je precies met seks?

Oké, we weten dat je nieuwsgierig bent naar cijfers, dus laten we eens kijken naar een ruwe schatting van het aantal calorieën dat je zou kunnen verbranden tijdens een vrijpartij.

Gemiddeld verbrandt een persoon tussen de 75 en 100 calorieën per halfuur seksuele activiteit. Dit is vergelijkbaar met andere lichte tot matige vormen van lichaamsbeweging, zoals wandelen of yoga. Dus als je een uur lang bezig bent, zou je tussen de 150 en 200 calorieën kunnen verbranden. Niet slecht, toch?

hoeveel calorieën verbrand je met seks

Sappige details uit het onderzoek van de Universiteit van Montreal

Onderzoekers aan de Universiteit van Montreal hebben een groep van 21 heteroseksuele koppels tussen 18 en 35 jaar oud gevraagd om hun wekelijkse dosis liefde te verhogen voor een vier weken durende studie. Ze moesten ook activity trackers dragen om de calorieverbranding bij te houden. Nu, dat is wat ik noem, wetenschap in actie!

En raad eens wat? De resultaten waren net zo fascinerend als je zou verwachten. Vrouwen bleken gemiddeld ongeveer 70 calorieën te verbranden tijdens een vrijpartij van 25 minuten, terwijl mannen iets meer de vlammen van passie voeden met ongeveer 100 calorieën.

Maar wacht, er is meer! Volgens die onderzoekers kan hevig gekreun en gezucht je nog eens een extra 18 tot 30 calorieën opleveren. Die kreten zijn dus niet alleen maar theatraliteit 😉

Benieuwd hoeveel calorieën je verbrand met andere activiteiten? Bekijk dan snel deze artikelen:

Het belang van seksuele gezondheid

Maar laten we eerlijk zijn, het draait niet alleen om calorieën verbranden. Seks heeft ook tal van andere voordelen voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het kan stress verminderen, je humeur verbeteren, je immuunsysteem versterken en zelfs je band met je partner versterken.

Dus terwijl het interessant is om te weten hoeveel calorieën je kunt verbranden tijdens seks, is het belangrijker om te genieten van de fysieke en emotionele voordelen die seks met zich meebrengt.

Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: