• Home
  • /
  • Sport
  • /
  • Hoeveel Calorieën verbrand je met Slapen?

Bij ProHealth.nl zijn we altijd nieuwsgierig naar manieren om gezond te blijven, zelfs terwijl we lekker onder de dekens liggen te dutten. We zijn hier om een vraag te beantwoorden die velen van ons zich afvragen, terwijl we in dromenland zijn: "Verbrand je eigenlijk calorieën terwijl je slaapt?". Lees snel verder!

Verbrand je calorieën met slapen?

Laten we beginnen met een geruststelling: Ja, zelfs tijdens je zoete dromen is je lichaam actief bezig met het verbranden van calorieën. Maar voordat je jezelf in een comateuze slaapstand zet in de hoop op een calorieverbrandingssprint, laten we het wat verder ontleden.

Hoeveel calorieën verbrand je in je slaap?

Oké, laten we eerlijk zijn. Slapen is niet bepaald een HIIT-workout (High-Intensity Interval Training) waarbij je liters zweet verliest. Maar je verbrandt wel wat calorieën, en dat is iets om te vieren, toch?

Gemiddeld verbrandt een persoon tijdens een nachtje slapen ongeveer 0,42 calorieën per kilogram lichaamsgewicht per uur. Dus stel dat je 70 kilogram weegt, dan verbrand je ongeveer 30 calorieën per uur dat je slaapt. Klinkt misschien niet als veel, maar bedenk eens hoeveel je verbrandt tijdens een hele nacht!

Hoeveel calorieen verbrand je met slapen

Wat beïnvloedt de kcal verbranding tijdens de slaap?

Het is belangrijk op te merken dat het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens je schoonheidsslaapje kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals je stofwisseling, spiermassa en slaapkwaliteit.

  •  Stofwisseling: Sommige mensen hebben een snellere stofwisseling dan anderen, wat betekent dat ze meer calorieën verbranden, zelfs als ze rusten.
  • Spiermassa: Spieren verbranden meer calorieën dan vet, zelfs in rust. Dus hoe meer spieren je hebt, hoe meer calorieën je zult verbranden terwijl je slaapt.
  • Slaapkwaliteit: Een goede nachtrust kan je stofwisseling stimuleren en je energieniveau verhogen, waardoor je mogelijk meer calorieën verbrandt dan wanneer je onrustig slaapt.

Benieuwd hoeveel calorieën je verbrand met andere activiteiten? Bekijk dan snel deze artikelen:

Conclusie

Dus, hoeveel calorieën verbrand je eigenlijk met slapen? Hoewel het misschien niet genoeg is om je favoriete snack te rechtvaardigen, is het geruststellend om te weten dat zelfs tijdens je slaap je lichaam nog steeds aan het werk is. Dus laat die zorgen maar los en geniet van je welverdiende rust - je lichaam doet het werk voor jou!

Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: