We hebben allemaal wel eens gehoord dat zoenen goed voor je kan zijn, maar wist je dat het ook een verrassend leuke manier is om calorieën te verbranden? Ja, je leest het goed! Zoenen kan je helpen om een paar extra calorieën te verbranden, en het is nog leuk ook.

Laten we eens kijken hoeveel calorieën je precies verbrandt met zoenen en waarom het goed voor je is.

Calorieën verbranden met Zoenen: hoe werkt dat?

Zoenen is niet alleen romantisch en leuk, maar het is ook een lichte vorm van beweging. Wanneer je zoent, gebruik je verschillende spieren in je gezicht, nek en zelfs je lichaam. Dit kost energie, en energie betekent calorieën verbranden. 

Hoeveel Calorieën verbrand je met Zoenen per Minuut?

Hoewel het aantal calorieën dat je verbrandt afhankelijk is van verschillende factoren zoals je gewicht, intensiteit van het zoenen en duur, kunnen we een gemiddelde schatting geven. Over het algemeen verbrand je ongeveer 4 tot 6 calorieën per minuut tijdens een potje zoenen. Dat lijkt misschien niet veel, maar het kan oplopen als je langere tijd zoent. Een kwartier zoenen kan dus al snel 50 tot 90 calorieën verbranden!

Ook benieuwd hoeveel calorieën je verbrandt met andere acitivteiten? Bekijk dan snel deze artikelen:

Gezondheidsvoordelen van Zoenen

Naast het verbranden van calorieën heeft zoenen nog meer voordelen voor je gezondheid. Zoenen kan stress verminderen, omdat het de productie van het stresshormoon cortisol verlaagt. Bovendien zorgt zoenen voor de aanmaak van endorfines, de feel-good hormonen, waardoor je je gelukkiger voelt. Ook kan het je immuunsysteem versterken door de uitwisseling van bacteriën, wat je lichaam helpt om sterker te worden tegen infecties.

Hoeveel Calorieën Verbrand Je met Zoenen?

Zoenen en je Relatie

Niet te vergeten, zoenen is ook goed voor je relatie. Het versterkt de band tussen jou en je partner en verhoogt de intimiteit. Regelmatig zoenen kan dus bijdragen aan een gelukkiger en gezonder liefdesleven. Dus, ga ervoor en geniet van die passionele zoen, het is goed voor je lichaam en je geest!

Vergelijking met Andere Activiteiten

Zoenen verbrandt misschien niet zoveel calorieën als een intensieve workout in de sportschool, maar het kan zich zeker meten met andere rustige activiteiten. Een half uur zoenen kan bijvoorbeeld vergelijkbaar zijn met een wandeling van hetzelfde tijdsbestek. Niet slecht voor iets dat zo leuk en ontspannend is.

Wie had gedacht dat calorieën verbranden zo leuk kon zijn? Tijd om je partner erbij te halen en aan je dagelijkse dosis zoenen te beginnen. Proost op een gezonde en liefdevolle levensstijl!

Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: