• Home
  • /
  • Voeding
  • /
  • Hoeveel Calorieën zitten er in een Appel?

Je hebt vast weleens gehoord dat een appel per dag de dokter op afstand houdt, maar heb je je ooit afgevraagd hoeveel calorieën er eigenlijk in deze sappige vrucht zitten? Wij zijn hier om alle juicy details met je te delen!

Of je nu een fan bent van de klassieke groene appel of smult van een sappige Pink Lady, we hebben alle antwoorden voor je.

Zoveel Calorieën zitten er in een Appel!

Laten we meteen met de deur in huis vallen: hoeveel calorieën zitten er in een appel? Nou, het goede nieuws is dat appels niet echt bomvol calorieën zitten. Gemiddeld bevat een middelgrote appel ongeveer 80 calorieën. Dat is toch niet slecht voor zo'n knapperige, smakelijke snack, toch?

Hoeveel Calorieën zitten er in een Groene Appel?

Maar laten we iets specifieker worden. Hoe zit het met groene appels, zoals Granny Smith? Deze frisse, zure appels zijn perfect voor degenen die van een beetje tart houden. Een middelgrote groene appel bevat ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën als een gemiddelde appel, dus reken op zo'n 85 calorieën.

Hoeveel calorieën zit er in een appel?

Hoeveel Calorieën zitten er in een Pink Lady Appel?

Nu, laten we het hebben over een van de meest geliefde appelsoorten: de Pink Lady. Met hun zoete, knapperige smaak zijn Pink Lady appels een favoriet bij velen. Maar hoe zit het met de calorieën? Een middelgrote Pink Lady appel bevat ongeveer 75 calorieën. Dus, ongeacht welke appel je kiest, je krijgt ongeveer dezelfde calorieën binnen!

Ook benieuwd hoeveel calorieën er in andere fruitsoorten zitten? Bekijk dan snel deze artikelen:

Hoeveel Calorieën zitten er in een Appel Smoothie?

Stel je voor: een verfrissende, romige appel smoothie op een warme zomerdag. Maar wacht, voordat je die blender aanzet, laten we eens kijken naar de calorieën die verstopt zitten in dit heerlijke drankje.

De exacte hoeveelheid calorieën in een appel smoothie kan variëren, afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt. Over het algemeen bevat een eenvoudige appel smoothie, gemaakt met een middelgrote appel en wat melk of yoghurt, ongeveer 150-200 calorieën. Maar pas op voor toegevoegde suikers of andere calorierijke ingrediënten die het aantal calorieën kunnen verhogen.

bananen smoothie calorieën

Mogen we even jouw aandacht?

Als je van plan bent om wat beter op je voeding te letten en meer fruit te eten, dan hebben wij iets voor jou!

KitchenBrothers heeft nu een tijdelijke korting op hun Smoothie Blender. Ideaal om lekkere en gezonde fruit smoothies mee te maken!


Word je dik van Appels?

Maar wacht even, maakt het eten van appels je dik? Nou, net als bij alles draait het om balans. Appels bevatten natuurlijke suikers, maar ze zijn ook rijk aan vezels, wat kan helpen om je langer vol te houden. Dus zolang je ze met mate eet als onderdeel van een gebalanceerd dieet, hoef je je geen zorgen te maken over extra kilo's door appels.

Hoeveel Suiker zit er in een Appel?

Over suiker gesproken, laten we het hebben over hoeveel suiker er eigenlijk in een appel zit. Gemiddeld bevat een middelgrote appel ongeveer 15 gram suiker. Maar onthoud, dit is natuurlijke suiker, niet de toegevoegde suikers die je in bewerkte voedingsmiddelen vindt. Dus je kunt met een gerust hart blijven genieten van die heerlijke appel!

Voedingsstoffen in Appels

Maar calorieën vertellen niet het hele verhaal. Appels zitten boordevol voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamine C en verschillende antioxidanten. Deze voedingsstoffen kunnen je helpen gezond te blijven en je immuunsysteem te ondersteunen. Dus elke hap van die sappige appel is een stap dichter bij een gezonder leven!

Appel Koolhydraten per 100 gram

En tot slot, laten we het hebben over koolhydraten. Een middelgrote appel bevat ongeveer 25 gram koolhydraten. Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke bron van energie, dan is de appel zeker een goede keuze.

Dus daar heb je het, alles wat je ooit wilde weten over de calorieën, voedingsstoffen en suikers in appels. Nu je deze informatie hebt, kun je met een gerust hart blijven genieten van die knapperige, sappige vruchten!

Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: