• Home
  • /
  • Voeding
  • /
  • Hoeveel Calorieën zitten er in een Banaan?
Houd jij ook van dit kleine gele wonder dat je energie geeft voor de hele dag? Wij zijn er ook dol op! Maar wist je eigenlijk hoeveel calorieën er in een banaan zitten? Het antwoord kan je verrassen!

We zijn hier om je alle juicy details te geven over de voedingswaarde van de banaan, inclusief hoeveel calorieën erin zitten en of het je dik maakt. Ontdek hier waarom deze vrucht niet alleen lekker is, maar ook boordevol voedingsstoffen zit die goed zijn voor jouw gezondheid!

Zoveel Calorieën zitten er in een Banaan!

Oké, laten we met de grote vraag beginnen: hoeveel calorieën zitten er in een banaan? Nou, het goede nieuws is dat bananen eigenlijk niet zo hoog in calorieën zijn als sommige andere snacks. Een gemiddelde banaan van ongeveer 120 gram bevat ongeveer 105 calorieën. Dat is nog best te doen, toch?

Voedingsstoffen in Bananen

Maar wacht, er is meer! Naast calorieën zitten er ook tonnen andere goede dingen in bananen. Ze zijn bijvoorbeeld rijk aan vezels, wat goed is voor je spijsvertering en je helpt je langer vol te voelen. Plus, ze zitten vol met vitamines en mineralen, zoals vitamine C, vitamine B6 en kalium. Dus elke keer als je een banaan eet, geef je je lichaam een flinke dosis gezondheid.


Hoeveel Calorieën zitten er in een Bananen Smoothie?

Een bananen smoothie is niet alleen een heerlijke traktatie op een warme dag, maar het kan ook een voedzaam en vullend tussendoortje zijn. 

De exacte hoeveelheid calorieën in een bananen smoothie kan variëren, afhankelijk van de ingrediënten die je toevoegt. Maar laten we een algemene schatting maken. Een eenvoudige bananen smoothie, gemaakt met slechts één banaan en wat melk of yoghurt, kan ongeveer 150-200 calorieën bevatten. Dit kan echter variëren afhankelijk van de grootte van de banaan en het type zuivelproduct dat je gebruikt.

bananen smoothie calorieën

Mogen we even jouw aandacht?

Ben je van plan om wat beter op je voeding te letten en dus meer fruit te eten? Dan hebben wij iets voor jou!

KitchenBrothers heeft nu een tijdelijke korting op hun Smoothie Blender. Ideaal om een heerlijke Bananen Smoothie mee te maken!


Word je dik van Bananen?

Nu, laten we de olifant in de kamer aanpakken: maakt het eten van bananen je dik? Nou, zoals met de meeste dingen, draait het allemaal om de balans. Bananen bevatten natuurlijke suikers, maar zolang je ze met mate eet en ze in een gebalanceerd dieet opneemt, hoef je je geen zorgen te maken over het krijgen  van een 'banaanbuikje'.

Hoeveel Suiker zit er in een Banaan?

Over suiker gesproken, laten we het hebben over hoeveel suiker er eigenlijk in een banaan zit. Gemiddeld bevat een banaan ongeveer 14 gram suiker. Maar onthoud, dit is natuurlijke suiker, niet de toegevoegde suikers die je in bewerkte snacks vindt. Dus je kunt met een gerust hart blijven genieten van je banaantje!

bananen smoothie calorieën

Hoeveel weegt 1 Banaan?

Als je je ooit hebt afgevraagd hoeveel een banaan eigenlijk weegt, nou, gemiddeld is dat zo'n 120 gram. Maar natuurlijk kunnen ze in grootte variëren, dus houd dat in gedachten wanneer je ze aan het wegen bent voor je smoothies of recepten.

Banaan Koolhydraten per 100 gram

En last but not least, laten we het hebben over koolhydraten. Een banaan bevat ongeveer 27 gram koolhydraten per 100 gram. Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke bron van energie, dan is de banaan zeker een goede keuze.

Dus daar heb je het, alles wat je ooit wilde weten over de calorieën, voedingsstoffen en suikers in bananen. Nu je deze informatie hebt, kun je met een gerust hart blijven genieten van die heerlijke gele vruchten!

Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: