Ziekte van Lyme Symptomen

Hier vindt u diverse Ziekte van Lyme symptomen

Nadat er een tekenbeet heeft plaatsgevonden kan het dagen tot weken duren voordat er een rode plek ontstaat, een erythema migrans (EM). Verwar dit niet met een muggenbult. Veel mensen merken het niet als ze door een teek gebeten zijn en ook maar een klein deel krijgt uiteindelijk een erythema migrans. Soms is een EM moeilijk zichtbaar, denk bijvoorbeeld onder het haar of op de rug.

Na de besmetting kan men na enkele weken/maanden griepachtige symptomen krijgen, maar deze klachten kunnen ook uitblijven. Enkele klachten die kunnen ontstaan zijn: hoofdpijn, stijve nek, spierpijn, koorts en vermoeidheid. Deze klachten kunnen ook weer verdwijnen. Wanneer de lyme bacterie zich verspreidt door het lichaam kunnen diverse symptomen ontstaan. De ziekte van lyme is een mulitsysteem ziekte en kan leiden tot neurologische (zenuwstelsel/hersenen), dermatologisch (huid), reumatologische (spieren/gewrichten), cardiologische (hart) en psychiatrische klachten. Er kunnen nog meer klachten ontstaan die mogelijk Ziekte van Lyme symptomen zijn!

Er zijn dus diverse Ziekte van Lyme symptomen. Neem tijdig contact op met uw arts als u vermoedt dat u mogelijk de ziekte van Lyme heeft. Kijk ook eens naar onze onderzoeken op de Lymeziekte.

 

 

 

Download lyme/borrelia formulier