Tumor onderzoek: Circulating Epithelial Tumor Cells

Maintrac is een revolutionair tumor onderzoek dat cellen detecteert die van de tumor in het bloed terecht zijn gekomen. Deze cellen kunnen verantwoordelijk zijn voor de metastatische verspreiding en dus voor het verder verloop van de ziekte. Op basis van de informatie van de test kan gericht een kankerbehandeling worden ingezet.

maintrac tumor onderzoek monitort het verloop van de behandeling.

Kankercellen kunnen gedurende de ziekte veranderen. Het monitoren van het aantal en structuur van deze cellen is belangrijk voor vroegtijdige therapie en voor het selecteren van de juiste medicatie.  Door het bepalen van de dynamiek van het aantal tumorcellen kan de tumoractiviteit gecontroleerd worden.

Dit speciale tumor onderzoek wordt ook wel Circulating Epithelial Tumor Cells genoemd. Op deze pagina vindt u meer informatie.

Maintrac – Diagnostiek voor, gedurende, na tumortherapie

16_04_grafik_tumor_seeds_ok_klein_enElke tumorziekte is verschillend en bij elke behandeling varieert de werkzaamheid.  Daarom is het belangrijk het succes van de toegepaste therapie bij u te kunnen zien.  Tumoren geven tumorcellen, circulerende tumorcellen, in het bloed af.  Nog jaren na een operatie of therapie kunnen tumorcellen in het bloed aanwezig zijn. Gedurende de ziekte is een migratie van de tumorcellen mogelijk, deze cellen kunnen dan verantwoordelijk worden voor een heropleving van de ziekte. Het vroegtijdig ontdekken van deze veranderingen staat toe gepaste maatregelen te nemen.

Maintrac – Bewaking van de Tumoractiviteit

Hoe kan gecontroleerd worden of uw therapie succesvol is/was?

Middels een bloedtest kan maintrac de tumoractiviteit aan de hand van een Flyer_allgemein_EN.indd

verhoging van de tumorcellen herkennen. In de regel vroeger dan andere methodieken.

U bezit met maintrac een additioneel
hulpmiddel voor het regelmatig bewaken van de tumoractiviteit (elke 3-6 maanden).

Maintrac – Testen van medicatie

Welke medicatie werkt het beste?

Om te bepalen of een dagdosering van de stoffen werkt op de tumor kan deze stof toegevoegd worden aan de circulerende cellen uit het bloed. De werkzaamheid van het middel kan dan bepaald worden door een meting van de circulerende tumor cellen.

Hoe effectiever het middel tegen de circulerende tumorcellen werkt des te groter wordt de kans op een succesvolle therapie.

maintrac biedt de volgende mogelijkheden

 • Vroegtijdig herkenning hernieuwde tumoractiviteit
 • Controle van de therapie
 • Aanpassing van de therapie
 • Controle gedurende lange tijd ook na einde van de therapie

Het hierboven geschreven is slechts een kleine samenvatting van een nieuwe wetenschappelijke methode die gebruikt kan worden in de oncologie ter verbetering van de therapie.

Wetenschappelijke studies op verzoek beschikbaar.

TUMOR ONDERZOEK KAN ALLEEN AANGEVRAAGD WORDEN DOOR ARTSEN!

Onderzoek wordt uitgevoerd in een DIN EN ISO 15189 geaccrediteerd diagnostisch laboratorium in Duitsland

Wilt u meer informatie ontvangen of de test aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in.

  Voornaam*

  Achternaam*

  Email*

  Telefoonnummer

  Onderwerp

  Uw bericht*

  De privacyverklaring kunt u hier vinden

  Ik heb bovenstaande privacyverklaring doorgenomen en ga hierbij akkoord dat bovenstaande gegevens worden verwerkt door de website waarmee Pro Health Medical contact met mij kan opnemen. *

  *verplichte velden