Coronavirus onderzoeken

Bij Pro Health Medical kunt u terecht voor diverse onderzoeken op het coronavirus.

Update: SWAB (COVID-19 PCR) . Per 17-12-2020 is het niet meer mogelijk om een afspraak in te plannen door de enorme toename aan testen. Hierdoor is besloten om onze teststraat voorlopig te sluiten. Onze excuses voor het ongemak.

Antistoffen coronavirus testen

Het coronavirus heeft ons leven in bedwang. Bent u ziek geweest en wilt u weten of dit het coronavirus COVID-19 is geweest? Bij Pro Health Medical kunt u zich laten testen of u antistoffen heeft aangemaakt. Heeft u minimaal 3 weken geleden klachten gehad die lijken op die van het coronavirus en wilt u weten of u antistoffen heeft opgebouwd? Bij laboratorium Pro Health Medical kunt u een test laten uitvoeren d.m.v. een vingerprik.

 • U kunt een vingerprikafnameset aanvragen. Klik hier om naar deze pagina te gaan.

Mensen zijn ziek geweest en worden vaak niet getest. Hierdoor blijft de vraag of het een griep, verkoudheid of het coronavirus is geweest? Het meten van IgG antistoffen tegen het virus geeft duidelijkheid of u het COVID-19 virus heeft doorgemaakt*. Bij een mogelijk doorgemaakte infectie met COVID-19 zou IgG antistoffen aangemaakt worden en deze kunnen met een test worden aangetoond. Pro Health Medical beschikt over een ELISA-analyse waar snel en eenvoudig via een vingerprik binnen getest kan worden op deze antistoffen.

Waarom deze analyse?

 • De test is CE gecertificeerd
 • De analyse wordt uitgevoerd d.m.v. bloed uit een vingerprik
 • Het wordt uitgevoerd door het laboratorium
 • De test is een ELISA-analyse, dus geen sneltest!

Voor wie is deze analyse?

De test is toegankelijk voor mensen die klachten hebben gehad op. Belangrijk is dat u minstens 3 weken klachtenvrij bent. En u dient klachten te hebben gehad die vergelijkbaar zijn met het coronavirus. Na circa 3 weken zijn de antistoffen in het bloed pas voldoende detecteerbaar. Het heeft geen nut om eerder te testen omdat de kans groot is dat er dan nog niet voldoende antistoffen zijn aangemaakt!

BELANGRIJK:

Deze test kan enkel worden gebruikt om te kijken of men een infectie heeft gehad met het COVID-19 coronavirus. Een positief resultaat kan nog niets zeggen over de immuniteit! Hierover is nog weinig bekend!

Deze test kan niet worden gebruikt om een actieve infectie aan te tonen. Dit dient te worden uitgevoerd via de GGD of huisarts d.m.v. een swab!

Capillaire set aanvragen voor antistoffen corona

Wilt u testen of u antistoffen heeft aangemaakt op het coronavirus COVID-19? U kunt via onderstaand contactformulier een bloedafnameset (d.m.v. vingerprik) aanvragen. D.m.v. een simpele vingerprik vult u het capillaire buisje. Dit buisje stuurt u vervolgens samen met het laboratoriumformulier op naar ons laboratorium. Na ontvangst van uw bloedmonster zijn de resultaten binnen enkele werkdagen bekend. De kosten voor de analyse SARS-CoV-2 ELISA IgG bedragen €48,34 (aanvragen vanuit België + €6,05).

  Volledige naam*

  Uw e-mail*

  Straat*

  Huisnummer + toevoeging*

  Postcode*

  Woonplaats*

  Land*

  Aantal afnamesets*
  Op dit moment voeren wij enkel de volgende test uit:
  SARS-CoV-2 ELISA IgG uitgevoerd door het laboratorium bedragen: €48,34 (aanvragen vanuit België + €6,05) Bestelt u namens een bedrijf of zorgorganisatie? Neem dan contact op met ons via +31 (0)495 545 000 of info@prohealth.nl

  De privacyverklaring kunt u hier vinden

  Ik heb bovenstaande privacyverklaring doorgenomen en ga hierbij akkoord dat bovenstaande gegevens worden verwerkt door de website waarmee Pro Health Medical contact met mij kan opnemen. Ik ben tevens op de hoogte van de onderzoekskosten en ga akkoord met deze kosten *

  Wij raden aan om het onderzoek via een behandelaar te laten verlopen, zodat u de uitslagen met een zorgprofessional kunt bespreken.

  *Verplichte velden