Teken actief door warm weer

De afgelopen dagen hebben wij al mogen genieten van het mooie warme weer, maar er zit ook een nadeel aan. Door de uitzonderlijke hoge temperaturen zijn de verwachtingen dat het aantal tekenbeten deze dagen weer zal oplopen. Ook bij ons laboratorium merken wij al dat de onderzoeken op teken weer toe begint te nemen.

Ga goed voorbereid op pad

De schitterende lentezon zorgt ervoor dat veel mensen de tuin in gaan of ze trekken de natuur in voor een wandeling. Maar door het warme weer zijn de teken nu al zeer actief. Hierbij enkele tips:

  • Bescherm u met  Deet
  • Doe lange (tekenwerende)kleding aan
  • Controleer uzelf op tekenbeten nadat u in de tuin hebt gewerkt of in de natuur hebt gewandeld.
  • Controleer ook (huis)dieren op tekenbeten, ook honden, katten en bijvoorbeeld paarden kunnen ziek worden van de gevolgen van een tekenbeet.

Toch een tekenbeet opgelopen? Stuur de teek op

Heeft u een teek ontdekt op uzelf of uw huisdier? En wilt u onderzoeken of de teek mogelijk schadelijke bacteriën of virussen bij zich draagt? U kunt de teek opsturen naar ons laboratorium voor onderzoek. Houdt gedurende 8 weken de plek goed in de gaten. Verschijnt er een rode vlek of krijgt u griepachtige verschijnselen? Neem dan contact op met uw huisarts.

Wenst u een bloedonderzoek uit te voeren? Klik dan hier voor de testmogelijkheden bij laboratorium Pro Health Medical

Download hier het formulier en stuur deze samen met de teek op naar Pro Health Medical voor onderzoek.