Darmparasieten testen bij Pro Health Medical

Darmparasieten kunnen veel schade aanrichten. Dit komt omdat een deze zich vast hecht aan het darmslijmvlies  van een gastheer en de gastheer als voeding gebruikt. Dit zorgt ervoor dat een gastheer dan verzwakt. Of de parasiet verblijft in de dikke of dunne darm is afhankelijk van de soort. Gemiddeld heeft meer dan 30% van de wereldbevolking besmet met een parasiet. Daardoor is goed onderzoek erg belangrijk. Bij laboratorium Pro Health Medical kunt u terecht voor parasieten testen d.m.v. PCR-methode.

 

Testmogelijkheden parasieten

Door middel van een feces (ontlasting) onderzoek kan worden bekeken of er darmparasieten aanwezig zijn. Het onlasting monster kan dan naar het laboratorium worden verstuurd voor een onderzoek op parasieten. Pro Health Medical beschikt over een uitermate gevoelig laboratorium test. U kunt bij het laboratorium terecht voor een parasieten pakket PCR Basic. Dit pakket bevat de volgende darmparasieten:darmparasieten-onderzoek-parasieten-testen-pro-health-medical-darmklachten

 • Cryptosporidium
 • Giardia Lambliae
 • Dientamoeba fragilis
 • Entamoeba histolitica

Deze parasieten zijn de meest voorkomende en worden vaak opgelopen bij vakanties in het buitenland, maar kunnen ook in Nederland of België eenvoudig worden opgelopen. Het is dus van belang om snel te kunnen handelen indien er een besmetting heeft plaatsgevonden.

Tevens kunt u bij Pro Health Medical ook terecht voor meer ontlasting onderzoeken, zo kunt u een darmflora controle aanvragen waarin 30 parameters worden gemeten + schimmel/gisten kweek.

Een parasieten test aanvragen

Een parasitair onderzoek kan eenvoudig worden aangevraagd. De patiënt of behandelaar vraagt een ontlastingspakket aan via info@prohealth.nl of via het contactformulier. Dit pakketje bevat een inzendformulier, afnamemateriaal en verzendmateriaal. Na ontvangst kan de patiënt het materiaal verzamelen en samen met het inzendformulier terugsturen naar het postadres in Nederland of in België. De resultaten zijn binnen circa 2 weken bekend. Vervolgens dienen de resultaten besproken te worden met de behandelaar, waar indien nodig een behandeling wordt opgesteld.

Wilt u meer weten over de nieuwe parasieten test of wilt u het onderzoek aanvragen? Vul dan onderstaand contactformulier in.

Darmparasieten test bestellen (Particulier)

U kunt de darmparasieten test als particulier bestellen via de webshop van Ogystal.

Klik op onderstaande button om de kit te bestellen.

Darmparasieten kit aanvragen via een behandelaar

Vul onderstaand formulier in indien u de darmparasieten kit wilt ontvangen en u dit via een behandelaar laat uitvoeren.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Straat + huisnummer

  Postcode

  Woonplaats

  Land

  Overige opmerkingen:

  De privacyverklaring kunt u hier vinden

  Ik heb bovenstaande privacyverklaring doorgenomen en ga hierbij akkoord dat bovenstaande gegevens worden verwerkt door de website waarmee Pro Health Medical contact met mij kan opnemen. *