Ziekte van Lyme onderzoek

De Ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de Borrelia bacterie. De bacterie kan worden overgedragen door een tekenbeet. Een tekenbeet kan men eenvoudig oplopen door bijvoorbeeld een wandeling in het bos of als men aan het tuinieren is. Pro Health Medical beschikt over zeer gevoelige Ziekte van Lyme testen.  Heeft u een tekenbeet opgelopen en de teek bewaard? U kunt de teek opsturen. Kijk op de pagina TEEKONDERZOEK voor meer informatie.

Bent uw op zoek naar een betrouwbaar Borrelia test? Bekijk dan het uitgebreide pakket aan Lyme onderzoeken die het laboratorium Pro Health Medical ter beschikking heeft.

Welke Ziekte van Lyme onderzoeken zijn er?

Laboratorium werkt met diverse internationale laboratoria samen om voor een betrouwbaar diagnostiek op de Borrelia bacterie. Pro Health Me

dical heeft daardoor meerdere Ziekte van Lyme testen in het pakket. Hieronder worden enkele beschreven:

  • SeraSpot® . Een zeer gevoelige Lyme onderzoek. Dit onderzoek kan relatief snel ingezet worden na een tekenbeet. Een snel, betrouwbaar en relatief goedkoop Ziekte van Lyme test.  Kosten: €70,- (excl. medisch verwerkingskosten en btw)
  • MELISA LTT. De LTT Lyme onderzoek is op dit moment één van de betrouwbaarste Ziekte van Lyme test en is een zeer goede vervolgstap als de serologische test (ELISA/Blot) negatief is. De MELISA LTT is internationaal gevalideerd en er zijn reeds 14 studies verschenen over het gebruik van MELISA LTT bij Borrelia infecties. Dit onderzoek kan dus worden gebruikt bij een eerder negatief resultaat of ter controle van de behandeling. Tevens is dit een onderzoek dat gebruikt kan worden als de klachten al geruime tijd spelen. De MELISA Borrelia test wordt in Duitsland uitgevoerd door een gecertificeerd partnerlaboratirum.
  • NIEUW:  Borrelia + Co-infecties pakket Tickplex® Plus: De TICKPLEX is een IgG-/IgM multiplex ELISA waarmee gelijktijdig Borrelia (met een uniek antigeen voor persisters), Babesia, Bartonella, Ehrlichia, Rickettsiae, Coxsackievirus, Epstein-Barr virus, Humaan parvovirus B19, Mycoplasma fermentans en Mycoplasma pneumoniae antistoffen gemeten worden. We zijn er ondertussen allemaal wel over eens dat teken niet alleen meer de bacterie Borrelia overdragen. In studies wordt melding gemaakt dat teken wel meer dat 80 bacterie-, parasiet-, protozoa- of virussoorten met zich mee kunnen dragen, én overbrengen op de mens. Pro Health Medical onderzoek zelf al jaren de naar ons opgestuurde teken en ondertussen hebben we naast Borrelia vele malen Rickettsia en Ehrlichia, zelfs de Q-koorts bacterie  aangetroffen. Omdat alles individueel testen veel geld kost en je met “losse” testen toch gemakkelijker pathogenen kunt missen, heeft Tezted met ondersteuning van de Finse regering de TICKPLEX ontwikkeld.
    TICKPLEX is een innovatieve manier om complexe ziekten te diagnosticeren.

Een Borrelia onderzoek aanvragen

Let op: een bloedonderzoek dient volgens de Nederlandse wet altijd te verlopen in samenwerking met uw arts.

Antibiotica kan de testresultaten beïnvloeden, men dient 2-3 maanden vrij te zijn van antibiotica en immuunsuppressie.

Wilt u een betrouwbare Ziekte van Lyme test aanvragen of meer informatie ontvangen? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact met ons op om een afspraak te maken bij één van onze prikpunten. Pro Health Medical beschikt over prikpunten door heel Nederland en nu ook in België, maar u kunt deze onderzoeken ook laten prikken bij een prikpoli bij u in de buurt.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

De privacyverklaring kunt u hier vinden

Ik heb bovenstaande privacyverklaring doorgenomen en ga hierbij akkoord dat bovenstaande gegevens worden verwerkt door de website waarmee Pro Health Medical contact met mij kan opnemen. *

Borrelia/Lyme onderzoeken

Postadres Nederland:

Pro Health Medical

Postbus 316

6000 AH Weert, Nederland

Postadres België:

Pro Health Medical

Postbus 41

3640 Kinrooi, België

Download borrelia formulier

Start typing and press Enter to search