Ziekte van Lyme test

De Ziekte van Lyme wordt veroorzaakt door de Borrelia bacterie. De bacterie kan worden overgedragen door een tekenbeet. Een tekenbeet kan men eenvoudig oplopen door bijvoorbeeld een wandeling in het bos of als men aan het tuinieren is. Pro Health Medical beschikt over zeer gevoelige Ziekte van Lyme testen.  Heeft u een tekenbeet opgelopen en de teek bewaard? U kunt de teek opsturen. Kijk op de pagina TEEKONDERZOEK voor meer informatie.

Bent uw op zoek naar een betrouwbare Borrelia test? Pro Health Medical is al jaren gespecialiseerd in het verzorgen van laboratorium diagnostiek naar Borrelia en andere tekenbeetoverdraagbare ziekten. Voor een ziekte van Lyme test kunt u bij Pro Health Medical terecht.

Welke Ziekte van Lyme onderzoeken zijn er?

Laboratorium werkt met diverse internationale laboratoria samen om voor een betrouwbaar onderzoek op de Borrelia bacterie. Pro Health Medical heeft daardoor meerdere Ziekte van Lyme testen in het pakket. Hier vindt u een beknopt overzicht aan testmogelijkheden:

 • 47.01 Borrelia antistoffen IgG/IgM SeraSpot ® (blot)
 • 47.02 Borrelia MELISA
 • Antisoffen op diverse co-infecties

Wilt u een test uitvoeren of heeft u een patiënt en wilt u meer informatie welke testen er kunnen worden aangevraagd? Download hier het informatieblad en stappenplan

Stappenplan onderzoeken

stappenplan-tekenbeetoverdraagbare-ziekten
 • MELISA BORRELIA. De MELISA Borrelia test is op dit moment één van de betrouwbaarste Ziekte van Lyme test en is een zeer goede vervolgstap als een serologische onderzoek (ELISA/Blot) negatief is. De MELISA BORRRELIA is internationaal gevalideerd en er zijn reeds 14 studies verschenen over het gebruik van MELISA bij Borrelia infecties. Dit onderzoek kan dus worden gebruikt bij een eerder negatief resultaat of ter controle van de behandeling. Tevens is dit een onderzoek dat gebruikt kan worden als de klachten al geruime tijd spelen. De MELISA Borrelia test wordt in Duitsland uitgevoerd door een gecertificeerd partnerlaboratorum.

Een Borrelia onderzoek aanvragen

Antibiotica kan de testresultaten beïnvloeden, men dient 2-3 maanden vrij te zijn van antibiotica en immuunsuppressie, overleg altijd met uw behandelaar.

Wilt u een betrouwbare Ziekte van Lyme test aanvragen ? Vul dan onderstaand formulier in of neem contact met ons op om een afspraak te maken bij één van onze prikpunten. Pro Health Medical beschikt over prikpunten door heel Nederland en nu ook in België, maar u kunt deze onderzoeken ook laten prikken bij een prikpoli bij u in de buurt.

Pro Health Medical adviseert ten alle tijde om het onderzoek via een arts aan te vragen! Een onderzoek alleen is geen diagnose. Het resultaat dient altijd in relatie met het klinisch beeld bekeken te worden.

  VERKLARING:

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Welke test?

  Prikinstructies ontvangen voor een prikpunt in uw buurt
  Ja (+€27,50*)Nee, ik zoek zelf een priklocatie

  Uw naam en adresgegevens

  Opmerkingen

  De privacyverklaring kunt u hier vinden

  Ik heb bovenstaande privacyverklaring doorgenomen en ga hierbij akkoord dat bovenstaande gegevens worden verwerkt door de website waarmee Pro Health Medical contact met mij kan opnemen. *
  *Tussentijdse prijswijzigingen en typfouten voorbehouden.

  Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen excl. 21% BTW en eenmalig medisch verwerkingskosten. Onderzoeken zijn BTW vrijgesteld indien aangevraagd via een arts. Tussentijdse prijswijzigingen en typfouten voorbehouden.

  Download borrelia formulier