NIEUW: Uitgebreid Borrelia en Co-infecties testpakket TICKPLEX® Plus

Nieuwe test Lyme en Co-infecties

Na een uitvoerige interne validatie waarbij gelijktijdig analyses in Finland en ons laboratorium werden uitgevoerd, is de TICKPLEX® nu actief.
We zijn er ondertussen allemaal wel over eens dat teken niet alleen meer de bacterie Borrelia overdragen. In studies wordt melding gemaakt dat teken wel meer dat 80 bacteriën, parasieten, protozoa- of virussen met zich mee kunnen dragen, én overbrengen op de mens. Pro Health Medical onderzoek zelf al jaren de naar ons opgestuurde teken en ondertussen hebben we naast Borrelia vele malen Rickettsia, Ehrlichia en zelfs de Q-koorts bacterie aangetroffen.

De Borrelia bacterie heeft de eigenschap het immuunsysteem te beïnvloeden waardoor de algemene weerstand van de patiënt verlaagd wordt. Bij patiënten met een langdurige Borrelia infectie zie je, vaak ook door de behandeling, het opkomen van andere infecties. Epstein-Barr, Bartonella en Mycoplasma zijn voorbeelden van opportunistische infecties. Ze zijn al aanwezig maar komen op door het verslechterde imuunsysteem. Je ziet bij deze chronisch zieke patiënten complexe multisysteem ziekten ontstaan.
Omdat alles individueel testen veel geld kost en je met “losse” testen toch gemakkelijker pathogenen kunt missen, heeft Tezted deze test ontwikkeld. TICKPLEX® is een innovatieve manier om complexe ziekten te diagnosticeren.
De TICKPLEX® is een IgG-/IgM multiplex ELISA waarmee gelijktijdig Borrelia (met een uniek antigeen voor persisters), Babesia, Bartonella, Ehrlichia, Rickettsiae, Coxsackievirus, Epstein-Barr virus, Humaan parvovirus B19, Mycoplasma fermentans en Mycoplasma pneumoniae antistoffen gemeten worden.

Wat hebben we nodig voor de test?

1 buis stolbloed.  Serum kan van maandag tm vrijdag opgestuurd worden (op zaterdag wordt ontvangen bloed verwerkt en stabiel opgeslagen).
Heeft u formulieren waar de Tickplex® nog niet op staat, kunt u de aanvraag vermelden op de open plekken van het formulier.

IgG- / IgM- antistoffen Borrelia Seraspot

Ter informatie: de Tickplex® is een IgG-/IgM analyse. De bevestiging kan plaatsvinden met de Seraspot. Een miniatuurversie van de Western Blot maar heeft als voordeel dat we extreem gevoelig en volledig geautomatiseerd kunnen werken.
U kunt de IgG-/IgM Borrelia Seraspot uiteraard ook solitair aanvragen. (t.o.v. collega laboratoria is deze analyse bij ons substantieel goedkoper).

Bekijk hier de validatiestudie van Tezted en het aanvraagformulier.

Klik hier voor meer informatie of om te test aan te vragen.