Het testen van Metalen overgevoeligheid

Gevoelige individuen kunnen bij blootstelling aan metalen in tandvullingen en kronen, chirurgische implantaten, gewrichtsprotheses, vaccinaties, omgevingsgifstoffen en sieraden last krijgen van gezondheidsproblemen. Dit aangezien deze metaalhoudende stoffen een allergische reactie kunnen veroorzaken. De MELISA® test kan deze individuen identificeren die mogelijk bijwerkingen ondervinden van blootstelling aan metalen. De testresultaten zullen aangeven welke metalen het lichaam tolereert, zo kan het dus gebruikt worden voorafgaand de plaatsing van implantaten. Blootstelling aan metalen komt typisch van tandvullingen, kronen en orthopedische implantaten en kan leiden tot verschillende immuunreacties of symptomen. Gezondheidsprofessionals herkennen gelokaliseerde signalen van metaal overgevoeligheid zoals uitslag, netelroos en mondzweren veelal, maar ze kunnen misschien niet op de hoogte zijn dat metaal overgevoeligheid systemische effecten kan hebben.

Patiënten met een metaal hypersensitiviteit kunnen talrijke symptomen hebben geassocieerd met een geactiveerd immuunsysteem, inclusief chronische vermoeidheid, gewricht- en spierpijn, cognitieve verslechtering, depressie, hoofdpijn en fibromyalgie. MELISA® is een wetenschappelijk bewezen en klinisch gevalideerde bloedtest die vertraagde hypersensitiviteit (type IV allergie) detecteert op metalen zoals kwik, nikkel en titanium.

Hoe werkt de MELISA Metalen overgevoeligheid test dan?

Deze verbeterde MELISA® test maakt gebruik van meer witte bloedlichamen dan een normale LTT waardoor de sensitiviteit sterk wordt vergroot. Deze worden geïsoleerd uit het volbloed en in een cultuur met de vermoedde allergenen geplaatst die zijn geselecteerd op basis van de medische en gebitsgeschiedenis van de patiënt.
Tevens is er sprake van een microscopische nacontrole die de cellulaire stimulatie evalueert en beoordeelt op vals positief en vals negatieve resultaten. Dit zorgt voor een toename in de specificiteit van de test.

Waar kunt u zich op metalen overgevoeligheid laten testen?

Met trots kunnen wij aankondigen dat Pro Health Medical als enige laboratorium in Nederland een partner is van de MELISA® organisatie.
Voor meer informatie over hoe u de test kunt aanvragen of hoe u het materiaal moet opsturen, neem dan contact op via info@prohealth.nl of bel +31(0)495-545000