Ziekte van Lyme testen

Laboratorium Pro Health Medical staat bekend om de specialistische testen op Borrelia (ziekte van Lyme). Naast het normale standaard onderzoek beschikt Pro Health over enkele uitgebreide Borellia testen en vele co-infecties. Naast de Elisa/Blot testen beschikken wij over de volgende ziekte van Lyme testen:

Borrelia serologie (combi-test: Borrelia antistoffen IgM/IgG & Borrelia recomblot IgM/IgG)

MELISA LTT/LAT: Lymfocyten activatie test

  • De MELISA LTT/LAT is een gespecialiseerde ziekte van Lyme test en wordt uitgevoerd door ons partnerlaboratorium in Duitsland. Er zijn 14 studies verschenen over de LTT-MELISA bij Borrelia infecties en 12 daarvan beschrijven dat deze methode gebruikt kan worden bij moeilijk verklaarbare gevallen, dus bij serologisch negatief resultaat of ter controle van de behandeling. De ziekte van Lyme test, MELISA LTT is een zeer goede vervolgtest op de Elisa/Blot antistoffen. Na ongeveer 2-3 weken heeft u de uitslag.

Borrelia Extended Culture Test (BEA bloedkweek)

  • De BEA is een bloedkweek methode om aan te tonen of er spraken is van een actieve infectie. Dit Borrelia onderzoek is een Amerikaanse Lyme test, maar wordt uitgevoerd in ons laboratorium in Weert. De BEA doorloopt 3 fases, waarbij er aan het eind van elke fase wordt beoordeeld of de Borrelia bacterie is aanwezig is of niet (microscopisch/immuunfluorescentie, met als bevestiging PCR en sequencing).

Een betrouwbare test op de Ziekte van Lyme aanvragen? Neem dan contact op met onze administratie over de mogelijkheden. Overleg dit altijd met uw behandelaar!
NB.: Het is te adviseren om 2,5 tot 3 maanden vooraf het onderzoek GEEN antibioticum kuur, immuunsuppressie (bijv. imuran) en plantenextracten te hebben gehad. Dit, om een vertekend beeld uit de weg te gaan. U kan ons altijd bellen om een prik poli afspraak te maken.

Download lyme/borrelia formulier