Lezing WEERT over de teek en de gevolgen van een tekenbeet. Maandag 5 september

Gratis lezing over de teek en Ziekte van Lyme in Weert. Maandag 5 september 19:30 uur: Buurthuis ’t Kwintet, Boshoverweg 57 in Weert (Naast Jumbo Boshoven).

Teken zijn geleedpotigen en behoren dan ook tot de spinachtigen. Teken ondergaan vier levenstadia: ei, larve, nimf en volwassen teek. De larve heeft zes poten, de nimf en de volwassenteek hebben er acht. Hieronder ziet u een afbeelding van de verschillende fases.

 

teken

Van links naar rechts ziet u een larce, nimf, mannetje en het vrouwtje van de schapenteek (foto: Fedo Gassner)

 

 

 

 

 

 

Een tekenbeet is in de meeste gevallen onschuldig, maar kan ook zeer nare gevolgen hebben. De teek kan de Borrelia bacterie  (Ziekte van Lyme) overdragen, maar ook andere bacteriën. Een tekenbeet kan men al oplopen na een wandeling in het bos of als men werkt in de tuin.

Tijdens de lezing zal Dhr. Scheepers hier u meer over vertellen de teek en de gevolgen van een tekenbeet.

Dhr. Scheepers is algemeen directeur van Pro Health Medical en heeft al ruim 20 jaar ervaring in onderzoeken naar de Ziekte van Lyme. Hij is tevens één van de sprekers van het Internationale Lyme congres, 17-18 September: The Tick Factor. Ook heeft hij in 2015 tijdens het CAM Congress in Londen een lezing gehouden over Lyme.

Wilt u meer weten over de teek en de Ziekte van Lyme? Kom dan naar de gratis lezing op maandag 5 september om 19:30 uur bij ‘T Kwintet, Boshoverweg 57 in Weert (Naast de Jumbo).