• Home
 • /
 • Voeding
 • /
 • Hoeveel Kcal zitten er in een Frikandelbroodje?

We kennen het allemaal: een frikandelbroodje. Het is een populaire snack in Nederland, te vinden bij vrijwel elke bakker en supermarkt. Maar hoeveel calorieën zitten er in een frikandelbroodje? In dit artikel gaan we dieper in op de voedingswaarde van dit geliefde broodje.

Wat is een Frikandelbroodje?

Een frikandelbroodje is een krokant broodje gevuld met een frikandel en wat saus, meestal curry. Het wordt vaak warm gegeten en is een favoriet onder de snacks. Maar hoe zit het eigenlijk met de voedingswaarde van zo'n broodje?

hoeveel calorieën zitten er in een frikandelbroodje

Calorieën in een Frikandelbroodje

De vraag die veel mensen bezighoudt: hoeveel calorieën zitten er in een frikandelbroodje? Een gemiddeld frikandelbroodje bevat ongeveer 350 kcal.

Hoe komen we aan deze cijfers?

 1. De Frikandel: De frikandel zelf bevat ongeveer 200 calorieën. Het is een gefrituurde vleesstaaf die vooral uit kip- en varkensvlees bestaat.
 2. Het Broodje: Het broodje zelf bevat ook flink wat calorieën, ongeveer 150. Dit komt door de koolhydraten en vetten die erin zitten.
 3. De Saus: De saus, meestal curry, voegt ook nog een aantal calorieën toe, maar dat is relatief weinig in vergelijking met het broodje en de frikandel zelf.

Vergelijking met Andere Snacks. Hoe verhoudt een frikandelbroodje zich tot andere snacks? Hier zijn een paar voorbeelden:

Koolhydraten in een Frikandelbroodje

Naast calorieën bevat een frikandelbroodje ook koolhydraten. Gemiddeld zitten er zo'n 30 gram koolhydraten in een frikandelbroodje. Dit komt voornamelijk uit het broodje zelf.

Waar komen de koolhydraten vandaan?

 • Broodje: Het broodje is gemaakt van bloem, wat de belangrijkste bron van koolhydraten is.
 • Saus: De saus kan ook wat koolhydraten bevatten, vooral als er suiker aan is toegevoegd.

Tips voor een Gezondere Keuze

Wil je genieten van een frikandelbroodje zonder al te veel zorgen over de calorieën? Hier zijn enkele tips:

 • Eet met mate: Geniet van een frikandelbroodje af en toe, niet elke dag.
 • Kies voor een kleinere portie: Sommige bakkers en supermarkten bieden kleinere varianten aan.
 • Combineer met een salade: Als je toch een frikandelbroodje wilt eten, combineer het dan met een salade om een evenwichtige maaltijd te hebben

Conclusie

Een frikandelbroodje is een smakelijke maar calorierijke snack. Het gemiddelde frikandelbroodje bevat ongeveer 350 kcal en zo’n 30 gram koolhydraten. Geniet ervan, maar doe het met mate en wees je bewust van wat je eet. Zo houd je een gezonde balans in je voedingspatroon!

Hopelijk heb je nu een beter beeld van de calorieën en koolhydraten in een frikandelbroodje. Eet smakelijk en maak gezonde keuzes!

Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: