• Home
  • /
  • Voeding
  • /
  • Hoeveel Eiwit zit er in 1 gebakken Ei?

Eieren zijn een van de meest veelzijdige en populaire voedingsmiddelen die er zijn. Of je nu een omelet maakt, een gekookt ei eet, of zoals veel mensen, een gebakken ei maakt, eieren zijn een vaste waarde in veel diëten. Maar hoeveel eiwitten zit er in 1 gebakken ei? Laten we dat eens goed bekijken.

Voedingswaarde van 1 gebakken Ei

Voordat we kijken naar de hoeveelheid eiwitten, is het goed om te weten wat de algehele voedingswaarde van een gebakken ei is. Een gemiddeld gebakken ei bevat ongeveer:

  • Calorieën: 90 kcal
  • Vetten: 7 gram
  • Koolhydraten: 1 gram

Deze waarden kunnen iets variëren, afhankelijk van de grootte van het ei en hoe het wordt gebakken. Gebruik je bijvoorbeeld boter of olie? Dat kan ook invloed hebben op de totale voedingswaarde.

Hoeveel gram Eiwit zit er in 1 gebakken Ei?

Laten we nu specifiek kijken naar de eiwitten. Eiwitten zijn essentieel voor ons lichaam. Ze helpen bij de opbouw van spieren, het herstellen van weefsel en het aanmaken van enzymen en hormonen. Een gemiddeld gebakken ei bevat ongeveer 6 tot 7 gram eiwit.

 Dit lijkt misschien niet veel, maar als je twee eieren eet, krijg je al snel een behoorlijke hoeveelheid binnen. Bovendien zijn de eiwitten in eieren van hoge kwaliteit. Dit maakt eieren een uitstekende bron van eiwit, vooral voor mensen die hun spiermassa willen behouden of opbouwen.

Ook benieuwd hoeveel eiwitten er in andere maaltijden zitten? Bekijk dan snel deze artikelen:

Eieren en een Gezonde Levensstijl

Eieren passen perfect in een gezonde levensstijl. Ze zijn niet alleen rijk aan eiwitten, maar bevatten ook andere belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine D, vitamine B12 en selenium. Door eieren te eten, krijg je een goede mix van voedingsstoffen binnen die bijdragen aan je algehele gezondheid.

Het is wel goed om te onthouden dat gebakken eieren soms meer vet bevatten, afhankelijk van hoe je ze bakt. Kies voor gezonde bakopties zoals olijfolie of gebruik een anti-aanbakpan om de hoeveelheid toegevoegd vet te beperken.

Hoeveel eiwit in gebakken ei

Conclusie

Dus, hoeveel eiwitten zit er in 1 gebakken ei? Een gemiddeld gebakken ei bevat ongeveer 6 tot 7 gram eiwit. Dit maakt het een uitstekende bron van eiwitten, ideaal voor iedereen die een gezond en eiwitrijk dieet wil volgen. Eieren zijn gemakkelijk te bereiden, veelzijdig en passen perfect in een gebalanceerde maaltijd.

Hopelijk heb je nu een duidelijk beeld van de voedingswaarde van een gebakken ei en hoeveel gram eiwit er in zit. Blijf ons volgen op ProHealth.nl voor meer tips en advies over een gezonde levensstijl!

Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: