• Home
  • /
  • Voeding
  • /
  • Hoeveel Calorieën zitten er in een Oliebol met Krenten?

De oliebol is een echte Nederlandse lekkernij, vooral populair rond de feestdagen. Maar hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in zo'n heerlijke oliebol met krenten? In dit artikel duiken we dieper in de voedingswaarde van deze zoete traktatie.

Wat is een Oliebol?

Een oliebol is een soort gefrituurd deegbolletje, vaak gevuld met krenten of rozijnen. We eten ze meestal rond Oud en Nieuw, maar ze zijn het hele jaar door lekker. Ze worden gemaakt van een beslag van bloem, gist, melk, en een beetje zout. Soms worden er ook nog stukjes appel of andere ingrediënten aan toegevoegd.

Kcal in een Oliebol met Krenten

De vraag die veel mensen stellen is: hoeveel calorieën zitten er in een oliebol met krenten? Het antwoord hangt af van hoe groot de oliebol is en hoeveel krenten erin zitten, maar gemiddeld bevat een oliebol met krenten ongeveer 200 kcal.

Hoe komen we aan deze cijfers?

  1. Beslag en Frituren: Het beslag van een oliebol bevat bloem, melk, gist en zout. Deze ingrediënten bevatten allemaal calorieën. Tijdens het frituren neemt de oliebol olie op, wat het caloriegehalte verhoogt.
  2. Krenten: Krenten voegen ook extra calorieën toe, maar ze zijn relatief gezond omdat ze ook vezels en enkele vitaminen bevatten.

Het is interessant om te weten hoe een oliebol met krenten zich verhoudt tot andere snacks. Bekijk deze artikelen om de calorieën te vergelijken:

Tips voor een gezondere Oliebol met minder Calorieën

Wil je genieten van oliebollen zonder je al te veel zorgen te maken over de calorieën? Hier zijn enkele tips:

  • Bak ze in de oven: In plaats van frituren, kun je oliebollen ook in de oven bakken. Dit bespaart een hoop olie en dus calorieën.
  • Gebruik minder suiker: Voeg wat minder suiker toe aan het beslag. Krenten zijn al van nature zoet.
  • Kleinere porties: Maak kleinere oliebollen. Zo geniet je van de smaak, maar krijg je minder calorieën binnen.

Conclusie

Oliebollen met krenten zijn heerlijk en horen echt bij de feestdagen. Het is goed om te weten dat een gemiddelde oliebol met krenten ongeveer 200 kcal bevat. Door enkele slimme keuzes te maken, kun je genieten van deze traktatie zonder je schuldig te voelen. Geniet ervan met mate en wees je bewust van wat je eet, zo houd je een gezonde balans!

Hopelijk heb je nu een beter beeld van de calorieën in een oliebol met krenten. Eet smakelijk en fijne feestdagen!

Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: