• Home
  • /
  • Lifestyle
  • /
  • Hoe technologie helpt bij het zelfstandig wonen van senioren

Een van de meest stressvolle en vervelende momenten voor ouderen is het moment dat ze niet meer zelfstandig kunnen wonen. Dit is ontzettend frustrerend en lastig, want ze moeten de controle uit handen geven en leren leven in een compleet nieuwe omgeving op een heel andere manier. Veel ouderen willen hier dan ook niet aan toe , totdat het verplicht wordt en het echt niet anders kan. Ook voor de familieleden kan dit lastig zijn. Natuurlijk wil je het beste voor opa of oma, pap of mam, maar veiligheid is natuurlijk ook heel belangrijk. Maar er zijn wel manieren om ze te helpen om nog even te genieten van hun onafhankelijkheid. Met moderne technologie is alles mogelijk! 

Vrijheid, veiligheid en onafhankelijkheid met een elektrische rolstoel 

Een van de lastigste dingen voor ouderen is het verlies van vrijheid. Zeker als ze slecht ter been zijn. Als zelf lopen en fietsen niet meer mogelijk is, dan worden heel veel dingen al heel lastig. Zelf boodschappen doen, op bezoek gaan, naar de huisarts gaan en noem het maar op. Iedereen heeft het hartstikke druk en daarom durven senioren vaak ook niet om hulp te vragen. Zo kunnen ze zichzelf in gevaar brengen door toch dingen te doen die eigenlijk niet meer kunnen. Een elektrische rolstoel is de perfecte oplossing voor mensen die slecht ter been zijn. Zo geef je hen toch vrijheid en onafhankelijkheid, maar wel op een veilige manier. 

Ook ‘s nachts veilig kunnen zijn 

Iets waar weinig over na wordt gedacht door senioren en voor senioren is het belang van een goed bed. Het komt regelmatig voor dat iemand op leeftijd ‘s nachts naar het toilet moet en bij het uit bed stappen valt. De gemiddelde bedden zijn niet gemaakt voor de behoeften van senioren. Ze zijn te hoog of te laag en kunnen niet versteld worden. Een seniorenbed is  speciaal gemaakt voor ouderen en is in hoogte verstelbaar. Zo kunnen senioren hun bed precies afstellen op een manier die voor hen comfortabel is. Het is vaak makkelijker om in een hoger bed te stappen, maar als ze eenmaal liggen kan het veiliger zijn om het bed te verlagen. Als ze dan onverhoopt vallen, is het niet zo ernstig. 

De beste investering 

Het aanschaffen van zulke producten geeft senioren de kans om toch nog in hun eigen huis te blijven wonen op een veilige manier. Een betere investering dan dit kun je niet maken. Je geeft ze een stukje vrijheid, onafhankelijkheid en vertrouwen. Dat hebben ze toch zeker verdiend, vind je niet?

Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: