Darmflora onderzoek

Met darmflora bedoelt men alle bacteriën die te vinden zijn onze darmen. In de meeste gevallen blijft de darmflora stabiel, maar door ziekten, ontstekingen, parasieten, infecties van schimmels en medicatie (bijvoorbeeld een antibioticakuur) kan het zijn dat de verhouding aan bacteriën wordt verstoord. Bij Pro Health Medical kunt u een Darmflora onderzoek op ontlasting laten uitvoeren, waarmee de verhouding van de bacteriën wordt bepaald.

Testmogelijkheden darmklachten:

Laboratorium Pro Health Medical beschikt over een groot aantal bloed-, urine-, en speekselonderzoeken ook over een uitgebreid pakket aan ontlasting testen.

 • Darmflora Scan basis: Dit onderzoekspakket bevat 30 bacteriën, schimmels/gisten kweek, screening van de belangrijkste pathogene (salmonella, Shigella, Campylobacter), pH-marker voor de metabole activiteit van de darmflora en vertering.
 • Darmflora Scan plus: Darmflora Scan basis + Pancreas elastase, alpha-1-antitrypsine (marker van verhoogde intestinale permeabiliteit), Calprotectine (ontstekingsmarker), Bloed/Hb in ontlasting, Secretoire IgA
 • Parasieten pakket PCR Basic: Een zeer gevoelige darmonderzoek op parasieten. Bevat de volgende darmparasieten: Cryptosporidium, Giardia lambliae, Dientamoeba fragilis, Entamoeba histolitica, Blastocystis hominis.

Welk Darmflora onderzoek is het meest geschikt?

 1. Heeft u last van een darmklachten die aanhouden en daarnaast ook last van vermoeidheid i.c.m. een verandering van uw ontlasting? Dan kan dit mogelijk veroorzaakt worden door een parasieten besmetting. Een parasitaire besmetting is eenvoudig op te lopen en het is ook aan te raden wanneer bijvoorbeeld uw partner of ander gezinslid een besmetting heeft om uzelf ook te laten onderzoeken. In dit geval wordt het volgende onderzoek aanbevolen: testcode, 40.01 Parasieten pakket PCR, na een antibioticakuur wordt ook een Darmflora controle Basis of Plus aanbevolen.
 2. Heeft u een antibioticakuur gehad? Dan is er een grote kans dat de verhouding aan bacteriën en gisten is verstoord. Test: Darmflora controle Basis(testcode 41.02) of Plus (testcode 41.03)
 3. Bent u regelmatig misselijk of heeft u een opgeblazen gevoel? Dan wordt het aangeraden om een darmflora controle Plus (testcode 41.03) uit te voeren.

Overige onderzoeken

Het laboratorium heeft een breed scala aan testmogelijkheden, naast ontlastingsonderzoeken zijn er testmogelijkheden op voedselallergieën, stressprofielen, Borrelia en andere tekenbeetoverdraagbare ziekten en routineonderzoeken. Pro Health Medical is al meer dan 25 jaar uw laboratorium!

Testen aanvragen

Heeft u een behandelaar dan kunt u de testkit via het onderstaand contactformulier aanvragen. Zonder een behandelaar kunt u de test bestellen via de webshop van Ogystal. U ontvangt vervolgens een set voor het opvangen van uw ontlasting. De materialen kunt u dan met de bijgeleverde medische envelop terug sturen naar het laboratorium voor het onderzoek.

  Uw naam (verplicht)

  Uw e-mail (verplicht)

  Naam onderzoek(verplicht)

  Straat + huisnummer (verplicht)

  Postcode (verplicht)

  Woonplaats (verplicht)

  Land (verplicht)

  Overige opmerkingen:

  *Pro Health Medical adviseert om het onderzoek via een behandelaar te laten verlopen.

  De privacyverklaring kunt u hier vinden

  Ik heb bovenstaande privacyverklaring doorgenomen en ga hierbij akkoord dat bovenstaande gegevens worden verwerkt door de website waarmee Pro Health Medical contact met mij kan opnemen. *