• Home
 • /
 • Medisch
 • /
 • 5x de Beste Weegschaal met Lichaamsanalyse van 2024

Opzoek naar een manier om meer inzicht te krijgen in je gezondheid? Een weegschaal met lichaamsanalyse biedt uitkomst! Deze slimme apparaten meten niet alleen je gewicht, maar geven ook gedetailleerde informatie over je lichaamssamenstelling, zoals vetpercentage, spiermassa en watergehalte. Dit artikel op bespreekt de beste weegschalen met lichaamsanalyse, legt uit hoe ze werken en welke gezondheidsvoordelen ze bieden. Ontdek hoe deze slimme weegschalen je kunnen helpen om je gezondheid beter te begrijpen en te verbeteren.

Dit is de beste personenweegschaal met lichaamsanalyse van 2024:

FITAGE Weegschaal

FITAGE Weegschaal

 • Best geteste personenweegschaal met lichaamsanalyse
 • Meet: BMI, Botmassa, Buikvet, Caloriebehoeften in rust (BMR), Spiermassa, Gewicht, Vetpercentage, Visceraal vet, Vochtgehalte
 • Bluetooth weegschaal met app

In dit artikel gaan we dieper in op de eigenschappen en functies die de beste weegschalen met analyses voor het lichaam onderscheiden, om zo een keuze te kunnen maken voor degene die perfect past bij hun behoeften.

Ontdek hieronder de Top-5 weegschalen met lichaamsanalyse, met hier alvast direct de best geteste optie! Na grondige tests en het bekijken van recensies van eerdere gebruikers, hebben we voor jou antwoord kunnen geven op de vraag: Wat is de beste weegschaal met lichaamsanalyse? Het antwoord hierop is de: FITAGE Weegschaal!

We gaan dieper in op wat deze soort weegschalen zijn, welke voordelen ze bieden voor je gezondheid. En het belangrijkste: we helpen je de juiste weegschaal te kiezen die passen bij jouw specifieke behoeften. Lees dus snel verder!


Top-5  Beste Lichaamsanalyse Weegschalen:

 1. FITAGE Weegschaal - De best geteste lichaamsweegschaal met analyses. Naar de review
 2. Robi S9 Personenweegschaal met Lichaamsanalyse - De beste professionele weegschaal met analyse. Naar de review
 3. Sacoma Slimme Personenweegschaal - De beste design weegschaal met lichaamsanalyse. Naar de review
 4. Auronic Personenweegschaal - De beste weegschaal voor het meten van vetpercentage. Naar de review
 5. Silvergear Weegschaal - De populairste weegschaal van Nederland. Naar de review
Zo hebben we onderzoek gedaan

Ons team bij Pro Health doet uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste producten op de markt om consumenten van deskundig advies te voorzien. We hebben verschillende merken en modellen geëvalueerd op basis van criteria zoals materiaalkwaliteit, duurzaamheid, gebruikersrecensies en het beoogde gebruik.


Door deze grondige analyse konden we een selectie maken van een Top-5 die voldoet aan de behoeften en verwachtingen van onze lezers. Ons doel is om onze lezers te helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen over hun gezondheid en welzijn.

Wie wij zijn - over Pro Health

Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en geestelijke gezondheid: het enthousiaste team van Pro Health schrijft erover en doet er alles aan om jouw welzijn te bevorderen!


#1 - FITAGE Weegschaal

FITAGE Weegschaal

Best geteste weegschaal met lichaamsanalyse

 • Meet 17 verschillende lichaamswaarden
 • Synchroniseert met de FITAGE app, FitBit en Apple Health
 • Opslagcapaciteit voor maximaal 999 personen en direct klaar voor gebruik

De FITAGE Bluetooth personenweegschaal is een slimme en handige weegschaal die 17 verschillende lichaamswaarden meet, zoals BMI, vetpercentage, spiermassa, botmassa en vochtgehalte. Deze weegschaal werkt samen met de gratis FITAGE app, die beschikbaar is voor iOS en Android. Met de app kan je eenvoudig je gezondheidsgegevens volgen en analyseren. De weegschaal heeft een antislip bodem en kan gegevens opslaan van maximaal 999 personen, waardoor het geschikt is voor het hele gezin.

Met de FITAGE weegschaal kan je je vooruitgang gemakkelijk bijhouden dankzij duidelijke grafieken en tabellen in de app. De weegschaal synchroniseert ook met FitBit en Apple Health, zodat alle gezondheidsgegevens op één plek staan. Dit helpt je om gezondheidsdoelen te bereiken en vast te houden. De app biedt daarnaast tips en ondersteuning om je gewicht en fitheid te verbeteren, waardoor je beter gemotiveerd blijft.

De FITAGE weegschaal is direct klaar voor gebruik en wordt geleverd met batterijen en een Nederlandse handleiding. De weegschaal is nauwkeurig en je kan meerdere telefoons aan één weegschaal koppelen. Dit maakt het een ideaal hulpmiddel voor iedereen die zijn gezondheid wil verbeteren. Met meer dan 50.000 tevreden klanten is FITAGE een betrouwbare keuze voor een gezondere levensstijl.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#2 - Robi S9 Personenweegschaal met Lichaamsanalyse

Robi S9 Personenweegschaal met Lichaamsanalyse

Beste professionele weegschaal met lichaamsanalyse

 • Synchroniseert met populaire fitness-apps zoals Apple Health, Fitbit en Samsung Health
 • Meet niet alleen gewicht, maar ook BMI, botmassa, buikvet, caloriebehoeften in rust (BMR), spiermassa, vetpercentage en visceraal vet
 • Het grote kleurenscherm biedt direct inzicht in metingen + anti slip bodem

De Robi S9 Weegschaal is een slimme weegschaal met smartfuncties die nauwkeurige metingen biedt van onder andere BMI, botmassa, buikvet, caloriebehoeften in rust (BMR), gewicht, spiermassa, vetpercentage en visceraal vet. Door de nieuwste 6G precisiesensoren kan deze weegschaal de lichaamssamenstelling op 17 punten nauwkeurig analyseren. De weegschaal slaat alle gegevens automatisch op, zowel op het grote kleurenscherm als in de bijbehorende app, waardoor gebruikers hun voortgang gedetailleerd kunnen bijhouden.

Met de Robi S9 Weegschaal kunnen tot wel 100 personen hun gegevens opslaan, wat het ideaal maakt voor gezinnen of professionele omgevingen. De slimme app synchroniseert met diverse fitness-apps zoals Apple Health, Fitbit en Samsung Health, waardoor gebruikers hun gegevens eenvoudig kunnen uitwisselen en trends kunnen volgen. De weegschaal biedt ook de mogelijkheid om offline gegevens op te slaan en later te synchroniseren, zodat gebruikers altijd toegang hebben tot hun metingen, ongeacht of ze hun smartphone bij de hand hebben.

De weegschaal is voorzien van een anti-slipbodem voor extra veiligheid en heeft een hoge weegnauwkeurigheid dankzij automatische kalibratie en nauwkeurige sensoren. Met een weegvermogen tot 180 kg en een nauwkeurigheid van 100 gram is de Robi S9 een betrouwbare keuze voor iedereen die een gedetailleerd inzicht in hun gezondheid wil krijgen.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#3 - Sacoma Slimme Personenweegschaal

Sacoma Slimme Personenweegschaal

Beste design weegschaal met lichaamsanalyse

 • Meet 17 verschillende lichaamseigenschappen, waaronder BMI, vetpercentage, vochtgehalte, spiermassa, en caloriebehoeften
 • Is oplaadbaar via USB, wat kosten bespaart en milieuvriendelijk is
 • Het is noodzakelijk om de app te gebruiken om alle gegevens in te zien

De SACOMA® Slimme Weegschaal is een veelzijdig apparaat ontworpen om een uitgebreide lichaamsanalyse te bieden. Met deze weegschaal kan je niet alleen je gewicht meten, maar ook belangrijke gezondheidswaarden zoals BMI, vetpercentage, vochtgehalte, spiermassa, botmassa en visceraal vet. Daarnaast berekent de weegschaal je caloriebehoeften zowel in rust (BMR) als bij activatie (AMR), wat helpt bij het nauwkeurig plannen van je dieet en trainingsregime. Dankzij de smart memoryfunctie kunnen tot wel 24 personen hun meetgegevens opslaan, ideaal voor gebruik door het hele gezin.

Deze weegschaal is voorzien van een aantal handige functies die het gebruiksgemak vergroten. Het apparaat beschikt over een groot, gemakkelijk afleesbaar LED-scherm en heeft een robuust ontwerp met een antislip bodem voor extra veiligheid. Met de meegeleverde USB-oplader is de weegschaal oplaadbaar, wat kosten bespaart en het gebruik van wegwerpbatterijen overbodig maakt. De gegevens kunnen eenvoudig worden opgeslagen en geanalyseerd via de bijbehorende app, die compatibel is met zowel iOS als Android.

De SACOMA® Slimme Weegschaal is niet alleen nauwkeurig dankzij de 4G precisie sensoren, maar ook duurzaam door het gebruik van gehard glas en een krachtige lithium batterij die tot twee maanden meegaat bij dagelijks gebruik. Bovendien biedt de weegschaal een atleetmodus voor professionele sporters en een offline-modus voor situaties zonder wifi.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#4 - Auronic Personenweegschaal 

Auronic Personenweegschaal

Beste weegschaal voor het meten van vetpercentage

 • Meet niet alleen gewicht, maar ook BMI, spiermassa, vetpercentage, botmassa, visceraal vet en meer
 • Dankzij Bluetooth 5.0 en de Fitdays-app kunnen gebruikers gegevens eenvoudig bijhouden

De Auronic weegschaal is een slimme weegschaal dat uitgebreide gezondheidsmetingen biedt, waaronder gewicht, BMI, botmassa, buikvet, caloriebehoeften in rust (BMR), spiermassa, vetpercentage, visceraal vet en vochtgehalte. Uitgerust met 8 gewichts- en BIA-sensoren, biedt deze weegschaal metingen tot op 0,1 kg nauwkeurig. Het geharde glas kan tot 180 kg dragen, en het grote display toont duidelijk acht verschillende metingen. Gebruikers kunnen eenvoudig schakelen tussen kg, stone, en lbs, en de antislip poten zorgen voor stabiel gebruik op verschillende vloertypen.

De Auronic weegschaal is ontworpen voor gebruik door meerdere personen, met een smart memoryfunctie die gegevens van maximaal 24 gebruikers kan opslaan. Met Bluetooth 5.0 kunnen gebruikers de Fitdays-app downloaden om hun gegevens bij te houden en te delen. Deze app is compatibel met andere gezondheidsapps zoals Apple Health, Google Fit, Fitbit en Samsung Health. Hierdoor kunnen gebruikers hun voortgang eenvoudig synchroniseren en monitoren. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface kunnen gegevens eenvoudig worden gedeeld of verwijderd.

Met zijn nauwkeurige metingen, hoge draaggewicht en brede compatibiliteit met gezondheidsapps, is de Auronic slimme weegschaal een uitstekende keuze voor iedereen die hun gezondheid en fitnessdoelen nauwkeurig wil bijhouden. Het robuuste ontwerp en de gebruiksvriendelijke functies maken het een waardevolle toevoeging aan elk huishouden.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#5 - Silvergear Weegschaal

Silvergear Weegschaal

Populairste weegschaal van Nederland

 • 14 verschillende lichaamsparameters
 • Slaat automatisch gegevens op voor maximaal 24 gebruikers

De Silvergear Bluetooth Slimme Personenweegschaal biedt uitgebreide functionaliteit voor iedereen die zijn gezondheid serieus neemt. Deze populaire digitale weegschaal combineert een strak design met geavanceerde lichaamsanalysefuncties. Met zijn 4 sensoren onder de voeten meet hij binnen enkele seconden 14 verschillende lichaamsparameters, waaronder BMI, vetpercentage, spiermassa, botmassa, en visceraal vet. Al deze gegevens worden automatisch gesynchroniseerd met de gratis Fitdays app, waar je je voortgang in overzichtelijke grafieken kunt volgen. Deze app ondersteunt ook het opslaan van gegevens voor maximaal 24 gebruikers, waardoor het een perfecte keuze is voor gezinnen of fitnessgroepen.

De weegschaal is niet alleen functioneel, maar ook gebruiksvriendelijk met functies zoals automatische herkenning en een helder LCD-scherm met achtergrondverlichting. Het is compatibel met zowel iOS als Android via Bluetooth, wat betekent dat je altijd en overal toegang hebt tot je gezondheidsinformatie. Bovendien wordt de weegschaal geleverd met 2 jaar garantie en biedt Silvergear uitstekende klantenservice voor al je vragen en ondersteuningsbehoeften. Voor wie zijn gezondheidsdoelen nauwkeurig wil monitoren en zijn vooruitgang wil optimaliseren, is de Silvergear Bluetooth Slimme Personenweegschaal een onmisbaar hulpmiddel.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


Wat doet een weegschaal met lichaamsanalyses?

Een weegschaal met lichaamsanalyse maakt gebruik van bio-elektrische impedantieanalyse (BIA) om verschillende lichaamsparameters te meten. Door kleine elektrische signalen door het lichaam te sturen, berekent het apparaat het weerstandsniveau van verschillende soorten weefsel, zoals vet, spieren, botten en water. Op basis hiervan kan de weegschaal nauwkeurig metingen doen zoals BMI (Body Mass Index), vetpercentage, spiermassa, botmassa, visceraal vetniveau, vochtgehalte en meer.


De resultaten worden vaak gesynchroniseerd met een bijbehorende mobiele app, waar gebruikers hun gegevens kunnen bijhouden, trends kunnen analyseren en hun vooruitgang richting gezondheidsdoelen kunnen monitoren. Dit maakt weegschalen met lichaamsanalyse waardevolle hulpmiddelen voor mensen die hun gewichtsbeheersing, fitnessniveaus en algehele gezondheid willen verbeteren.

personenweegschaal met lichaamsanalyse

Hoe werkt een slimme weegschaal met analyses?

Een slimme weegschaal met lichaamsanalyses biedt een gedetailleerd inzicht in je lichaamssamenstelling door gebruik te maken van geavanceerde technologieën. Hier zijn de drie belangrijkste stappen die uitleggen hoe deze weegschalen werken:

1. Biometrische gegevensverzameling

Wanneer je op een slimme weegschaal staat, stuurt deze een zwakke elektrische stroom door je lichaam. Dit proces heet bio-elektrische impedantie-analyse (BIA). De stroom is onschadelijk en niet voelbaar. De weegschaal meet hoe snel de stroom door je lichaam reist. Vet, water, spieren en botten hebben verschillende elektrische geleidbaarheid. Door de weerstand van deze stroom te meten, kan de weegschaal schatten hoeveel van elk type weefsel je in je lichaam hebt. Dit levert metingen op zoals vetpercentage, spiermassa en watergehalte.

2. Gegevensverwerking en analyse

Nadat de biometrische gegevens zijn verzameld, gebruikt de weegschaal ingebouwde algoritmen om deze gegevens te verwerken. De algoritmen vergelijken de gemeten weerstand met standaardgegevens om een schatting te maken van je lichaamsvet, spiermassa, watergehalte en soms ook je botmassa. Deze informatie wordt vervolgens gecombineerd met je persoonlijke gegevens, zoals leeftijd, lengte en geslacht, om nauwkeurigere resultaten te leveren. De geavanceerde analyse helpt je om een beter inzicht te krijgen in je lichaamscompositie.

3. Synchronisatie en resultaatweergave

De meeste slimme weegschalen zijn uitgerust met Bluetooth of Wi-Fi om je gegevens naar een bijbehorende app op je smartphone te sturen. Zodra de weegschaal de analyse heeft voltooid, worden de resultaten automatisch gesynchroniseerd en opgeslagen in de app. Hier kun je je metingen bekijken, je voortgang over tijd volgen en zelfs doelen instellen. De app biedt vaak grafieken en gedetailleerde rapporten die je helpen trends en veranderingen in je lichaamssamenstelling te begrijpen. Dit maakt het makkelijker om je gezondheidsdoelen te monitoren en te bereiken.

Welke voordelen heeft een weegschaal met analyses?

Een slimme weegschaal met lichaamsanalyses biedt zoals gezegd veel meer dan alleen het meten van je gewicht. Deze apparaten kunnen je helpen een gedetailleerd inzicht te krijgen in je gezondheid door diverse metingen te verrichten, zoals vetpercentage, spiermassa en watergehalte. Dit maakt het makkelijker om je fitnessdoelen te bereiken en een gezondere levensstijl te volgen. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke voordelen van slimme weegschalen met lichaamsanalyses.

Gedetailleerde gezondheidsinzichten

Een slimme weegschaal meet niet alleen je gewicht, maar geeft ook informatie over je vetpercentage, spiermassa, botmassa en zelfs je viscerale vet. Dit helpt je te begrijpen hoe je lichaam is samengesteld en waar je mogelijk verbeteringen kunt aanbrengen. Deze gegevens kunnen bijzonder nuttig zijn voor het bijhouden van je voortgang bij afvallen of spieropbouw.

Persoonlijke doelstellingen bepalen

Met de gedetailleerde metingen van een slimme weegschaal kun je realistische doelen stellen voor je gezondheid en fitness. Bijvoorbeeld, als je ziet dat je vetpercentage hoog is, kun je specifieke oefeningen en dieetplannen richten op het verlagen hiervan. De weegschaal helpt je bij het opstellen van een plan dat past bij jouw specifieke lichaamssamenstelling.

Automatische data synchronisatie

Slimme weegschalen kunnen verbinding maken met je smartphone of andere apparaten via apps. Dit betekent dat je metingen automatisch worden bijgehouden en opgeslagen. Hierdoor kun je eenvoudig je voortgang over de tijd volgen zonder handmatige notities te hoeven maken. Veel apps geven ook grafieken en analyses die je helpen trends en veranderingen te zien.

Motiverende feedback

De directe feedback die een slimme weegschaal biedt kan zeer motiverend zijn. Wanneer je bijvoorbeeld ziet dat je vetpercentage daalt of je spiermassa toeneemt, geeft dit een extra stimulans om door te gaan met je gezondheidsroutine. Veel weegschalen bieden ook dagelijkse of wekelijkse rapporten om je gemotiveerd te houden en je inspanningen te belonen.

Gezinsgebruik en meerdere gebruikers

Slimme weegschalen kunnen vaak meerdere gebruikersprofielen opslaan, waardoor ze ideaal zijn voor gezinsgebruik. Ieder gezinslid kan zijn of haar eigen gegevens bijhouden en persoonlijke voortgang volgen. Dit maakt het mogelijk om samen met anderen aan gezondheid en fitness te werken, wat de motivatie verder kan versterken.

Personenweegschaal met lichaamsanalyses kopen: waar op letten?

Het kopen van een personenweegschaal met lichaamsanalyses kan een waardevolle investering zijn voor je gezondheid. Deze geavanceerde weegschalen bieden veel meer dan alleen je gewicht. Ze analyseren ook verschillende aspecten van je lichaam, zoals vetpercentage en spiermassa. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van de juiste weegschaal? Hieronder kom je erachter:


Nauwkeurigheid van de metingen

Een van de belangrijkste aspecten bij het kiezen van een weegschaal met lichaamsanalyses is de nauwkeurigheid van de metingen. Zoek naar modellen die bekend staan om hun precisie in het meten van niet alleen je gewicht, maar ook andere belangrijke metrics zoals vetpercentage en spiermassa. Controleer gebruikersbeoordelingen en producttesten om er zeker van te zijn dat de weegschaal betrouwbare resultaten geeft.


Ondersteunde metingen

Niet alle slimme weegschalen bieden dezelfde soorten metingen. Sommige modellen meten alleen gewicht en vetpercentage, terwijl andere ook spiermassa, watergehalte, botmassa en viscerale vet kunnen meten. Denk na over welke gegevens voor jou belangrijk zijn en kies een weegschaal die deze metingen ondersteunt. Dit kan je helpen om een beter inzicht te krijgen in je algehele gezondheid.


Connectiviteit en compatibiliteit

Veel slimme weegschalen kunnen verbinding maken met je smartphone via Bluetooth of Wi-Fi en synchroniseren met gezondheidsapps zoals Apple Health, Google Fit of MyFitnessPal. Controleer of de weegschaal die je overweegt compatibel is met je apparaten en de apps die je gebruikt. Dit maakt het makkelijker om je gegevens bij te houden en je voortgang te analyseren.


Gebruiksgemak en interface

Het is belangrijk dat de weegschaal eenvoudig te gebruiken is en een duidelijke interface heeft. Kijk naar modellen met een helder display en intuïtieve bediening. Sommige weegschalen bieden ook extra functies zoals automatische herkenning van meerdere gebruikers of een gastmodus, wat handig kan zijn als je de weegschaal met anderen deelt.


Prijs en garantie

De prijs van weegschalen met lichaamsanalyses kan sterk variëren. Bepaal je budget en vergelijk de functies van verschillende modellen binnen die prijsklasse. Daarnaast is het verstandig om te letten op de garantie en de klantenservice die wordt aangeboden. Een goede garantie kan een indicatie zijn van de kwaliteit en duurzaamheid van het product.


Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: