Saturatiemeters zijn belangrijk meetapparatuur voor iedereen die zijn gezondheid serieus neemt.  In dit artikel bespreken we wat een saturatiemeter precies is, hoe het werkt, en welke gezondheidsvoordelen het biedt. Daarnaast geven we een overzicht van de beste saturatiemeters op de markt, zodat je de juiste keuze kunt maken als je besluit er een te kopen. Of je nu een chronische aandoening hebt, sporter bent, of gewoon je zuurstofniveaus in de gaten wilt houden, dit artikel biedt je alle informatie die je nodig hebt.

Dit is de beste saturatiemeter:

Medisana saturatiemeter

Medisana PM 100 Black Saturatiemeter

 • Best geteste saturatiemeter
 • Medisch hulpmiddel gebruikt door specialisten
 • Zowel zuurstof in bloed als hartslagfrequentie wordt gemeten

In dit artikel gaan we dieper in op de eigenschappen en functies die de beste saturatiemeters onderscheiden, om zo een keuze te kunnen maken voor meetapparatuur dat perfect past bij hun levensstijl en behoeften.

Ontdek hieronder de Top-5 saturatiemeters, met hier alvast direct de best geteste optie! Na grondige tests en het bekijken van recensies van eerdere gebruikers, hebben we voor jou antwoord kunnen geven op de vraag: Wat is de beste saturatiemeter? Het antwoord hierop is de: Medisana PM 100 Black Saturatiemeter!

We gaan dieper in op wat saturatiemeters zijn, welke voordelen ze bieden voor je gezondheid en welzijn. En het belangrijkste: we helpen je de juiste meter te kiezen die passen bij jouw specifieke behoeften. Lees dus snel verder!


Top-5  Beste Saturatiemeters Uitgelicht:

 1. Medisana PM 100 Black Saturatiemeter - De best geteste saturatiemeter. Naar de review
 2. BURCH Med ® Saturatiemeter - De beste professionele saturatiemeter. Naar de review
 3. Beurer PO 40 Saturatiemeter - De beste medische saturatiemeter. Naar de review
 4. Relify Saturatiemeter - Een goedkope saturatiemeter. Naar de review
 5. RealN professionele Saturatiemeter - De beste saturatiemeter met app. Naar de review
Zo hebben we onderzoek gedaan

Ons team bij Pro Health doet uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste producten op de markt om consumenten van deskundig advies te voorzien. We hebben verschillende merken en modellen geëvalueerd op basis van criteria zoals materiaalkwaliteit, duurzaamheid, gebruikersrecensies en het beoogde gebruik.


Door deze grondige analyse konden we een selectie maken van een Top-5 die voldoet aan de behoeften en verwachtingen van onze lezers. Ons doel is om onze lezers te helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen over hun gezondheid en welzijn.

Wie wij zijn - over Pro Health

Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en geestelijke gezondheid: het enthousiaste team van Pro Health schrijft erover en doet er alles aan om jouw welzijn te bevorderen!


#1 - Medisana PM 100 Black Saturatiemeter

Medisana saturatiemeter

Best geteste saturatiemeter

 • Meet zowel de zuurstofverzadiging in het bloed (SpO2) als de hartslagfrequentie
 • Eenvoudige OneTouch-bediening en helder OLED-display
 • Lichtgewicht en compact ontwerp van slechts 53 gram

De PM 100 saturatiemeter van Medisana biedt een eenvoudige en betrouwbare manier om thuis of onderweg de zuurstofverzadiging in het bloed (SpO2) en de hartslagfrequentie te meten. Met een bereik van 70% - 100% SpO2 en een hartslagbereik van 30 tot 235 slagen/min biedt dit apparaat veelzijdige toepassingen, van medisch gebruik tot sportmonitoring. Het compacte en lichtgewicht ontwerp van slechts 53 gram, samen met de meegeleverde batterijen en draaglus, zorgen ervoor dat de PM 100 altijd en overal gemakkelijk te gebruiken is.

De Medisana PM 100 is MDD medisch gecertificeerd en biedt een helder OLED-display dat automatisch roteert voor optimale leesbaarheid. Met verschillende weergave mogelijkheden en instelbare helderheid is het apparaat gebruiksvriendelijk en aanpasbaar aan persoonlijke voorkeuren. Bovendien maakt de eenvoudige OneTouch-bediening het ideaal voor gebruik onderweg. Met een fabrieksgarantie van 3 jaar en een CE-markering is dit product een betrouwbare keuze voor iedereen die zijn gezondheid nauwlettend in de gaten wil houden.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#2 - BURCH Med ® Saturatiemeter

professionele saturatiemeter

Beste Professionele Saturatiemeter

 • Direct gebruiksklaar met inbegrepen batterijen
 • Comfortabel en gemakkelijk afleesbaar dankzij het grote aanpasbare scherm
 • Mogelijk beperkt in extra geavanceerde functies vergeleken met andere saturatiemeters

De BURCH Med Saturatiemeter is een kleine saturatiemeter voor het bijhouden van de gezondheid. Met zijn directe werking en inclusieve batterijen biedt deze meter gemak zonder gedoe. Het apparaat meet snel en nauwkeurig de zuurstofsaturatie van het bloed, hartslag, hartfrequentie en perfusie-index, en is geschikt voor zowel professioneel als thuisgebruik. Dankzij het grote OLED-scherm met aanpasbare weergave en instelbaar alarm biedt het comfort en gebruiksgemak. Bovendien onderscheidt de BURCH Med Saturatiemeter zich door zijn hoogwaardige constructie met hypoallergeen rubber voor een comfortabele ervaring, zelfs voor mensen met grote vingers.

Als een gerespecteerd merk met registratie bij de FAGG in België en samenwerking met medische professionals, biedt BURCH Med vertrouwen in de kwaliteit van hun product. Het apparaat is geschikt voor verschillende doelgroepen, waaronder ouderen, patiënten met long- en hartproblemen, en sporters, vooral diegenen die actief zijn op grote hoogten of in ijle lucht.

Met zijn compacte ontwerp, lange batterijduur en CE-certificering voldoet deze meter aan hoge standaarden voor veiligheid en nauwkeurigheid, waardoor het een betrouwbaar instrument is voor wie zijn gezondheid serieus neemt.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#3 - Beurer PO 40 Saturatiemeter

beurer saturatiemeter

Beste Medische Saturatiemeter

 • Dankzij het kleine formaat is de Beurer PO 40 saturatiemeter gemakkelijk mee te nemen
 • Betrouwbare metingen van  zuurstofverzadiging (SpO2), hartslag en perfusie-index (PI)
 • Mogelijke beperking van geheugenfunctie

De Beurer pulse-oximeter PO 40 biedt een praktische en nauwkeurige manier om  zuurstofverzadiging, hartslag en perfusie-index te meten. Met zijn kleine formaat is het ideaal voor zowel thuisgebruik als onderweg, waardoor het een handig meetmiddel is voor mensen met aandoeningen zoals hartfalen, COPD en astma. Daarnaast is de Beurer saturatiemeter ideaal voor sporters die op grote hoogte trainen vanwege de nauwkeurige metingen, ook tijdens het actief bezig zijn.


Het kleurendisplay met verschillende weergaven en de grafische polsslagweergave maken de metingen gemakkelijk afleesbaar, terwijl de automatische uitschakeling en lege batterij indicator zorgen voor gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Met een garantie van 5 jaar en meegeleverde accessoires zoals een polsriem en riemtas, biedt Beurer een product dat langdurige gemoedsrust en zorgeloos gebruik belooft. 


Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#4 - Relify Saturatiemeter

Relify Saturatiemeter

Goedkope Saturatiemeter

 • Helpt bij vroegtijdige opsporing van ademhalingsproblemen, hart- en vaatziekten
 • Binnen 15 seconden een accuraat resultaat
 • Draagbaar en geschikt voor zowel thuisgebruik als professioneel gebruik

De Relify Saturatiemeter is een gebruiksvriendelijk apparaat dat binnen 15 seconden de zuurstofsaturatie in het bloed, hartslag, hartfrequentie en doorbloeding kan meten, zowel thuis als in een medische setting. Met een duidelijk OLED-scherm en instelbaar alarm biedt het eenvoudige, snelle, en nauwkeurige monitoring van de gezondheid. De meter is draagbaar, kostenbesparend en verbetert de kwaliteit van leven door vroegtijdige detectie van potentiële gezondheidsproblemen en het bevorderen van een snellere medische interventie.

Met een meettijd van slechts 8 seconden biedt de Relify Saturatiemeter snel en accuraat inzicht in vitale functies, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen monitoren en reageren op eventuele afwijkingen. Het compacte en draagbare ontwerp maakt het ideaal voor gebruik onderweg, waardoor gebruikers hun gezondheid kunnen controleren waar ze ook zijn. Ook wordt deze kleine saturatiemeter aanbevolen door medische professionals.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#5 - WELLUE Professionele Saturatiemeter

WELLUE Professionele Saturatiemeter

Beste Saturatiemeter met App

 • Gemakkelijk te bedienen met de app
 • Makkelijk mee te nemen en duidelijke analyses

De RealN professionele Saturatiemeter, ook bekend als de Wellue saturatiemeter, is een must-have voor sporters, mensen met long-, astma- of hartproblemen, rokers die willen stoppen, EHBO'ers en zelfs voor iedereen die tijdens de pandemie zijn gezondheid beter wil monitoren. Met zijn vermogen om SP02, hartslagsterkte en hartslaggolfvorm te meten, biedt dit handige apparaat inzichten in je gezondheidstoestand. De samenwerking met de VIHEALTH-app maakt het mogelijk om deze gegevens gemakkelijk op te slaan en te analyseren, waardoor je altijd toegang heeft tot je gezondheidsstatistieken.

Met een compact, lichtgewicht ontwerp en een handig draagkoord is de Wellue saturatiemeter praktisch voor dagelijks gebruik, waar je ook bent. De VIHEALTH-app, die gratis te downloaden is op zowel de Apple Store als Google Play, vormt een naadloze aanvulling op de functionaliteit van het apparaat. Door de Bluetooth-verbinding met de saturatiemeter zorgt de app ervoor dat alle meetresultaten veilig worden opgeslagen en gemakkelijk toegankelijk zijn voor analyse en monitoring. Met deze krachtige combinatie van hardware en software staat de gezondheid altijd centraal.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


Waar dienen saturatiemeters voor?

Een saturatiemeter, ook wel bekend als een pulse oximeter, is een klein en eenvoudig te gebruiken medisch apparaatje. Het wordt gebruikt om het zuurstofgehalte in het bloed te meten. De saturatiemeter werkt heel eenvoudig: je klemt het apparaatje op de vingertop, oorlel of teen, en binnen een paar seconden geeft het een aflezing van het zuurstofgehalte in je bloed (ook wel SpO2 genoemd) en je hartslag.

Deze metingen zijn heel belangrijk voor je gezondheid. Vooral als je problemen hebt met ademhalen of als je hartproblemen hebt, kan het erg nuttig zijn om te weten hoeveel zuurstof er in je bloed zit. Door regelmatig het zuurstofgehalte te controleren, kan je beter in de gaten houden hoe je lichaam reageert op verschillende activiteiten of behandelingen. Dit helpt niet alleen om de gezondheid te monitoren, maar kan ook een vroege waarschuwing geven als er iets niet goed gaat.

meter voor hartslag

Welke frequenties meet een saturatiemeter?

Een saturatiemeter gebruikt verschillende soorten licht om te meten hoeveel zuurstof er in je bloed zit. Hier lees je meer over de verschillende soorten licht die gebruikt worden en hoe de metingen werken.

Rood licht

Een saturatiemeter gebruikt rood licht met een golflengte van ongeveer 660 nanometer (nm). Dit rode licht helpt om te meten hoeveel zuurstofarm bloed er in je lichaam is. Het apparaatje schijnt rood licht door je huid en meet hoeveel licht wordt geabsorbeerd door je bloed.

Infrarood licht

Naast rood licht gebruikt een saturatiemeter ook infrarood licht met een golflengte van ongeveer 940 nanometer. Infrarood licht wordt vooral geabsorbeerd door zuurstofrijk bloed. Door zowel rood als infrarood licht te gebruiken, kan de saturatiemeter nauwkeurig meten hoeveel zuurstof er in je bloed zit.

Waarom twee soorten licht?

Het gebruik van zowel rood als infrarood licht is belangrijk omdat het apparaat daardoor zowel zuurstofrijk als zuurstofarm bloed kan meten. Door deze twee metingen te combineren, kan de saturatiemeter precies berekenen hoeveel zuurstof er in je bloed zit.

Snelle metingen

Een saturatiemeter meet meerdere keren per seconde. Hierdoor krijg je snel en betrouwbare informatie over je zuurstofgehalte en hartslag. Dit is vooral belangrijk in situaties waarin je gezondheid snel kan veranderen, zoals bij ademhalingsproblemen of tijdens operaties.

Toepassingen

Door de verschillende soorten licht en de snelle metingen is een saturatiemeter erg handig. Het wordt gebruikt in ziekenhuizen, bij dokters en zelfs thuis door mensen die hun gezondheid in de gaten willen houden. Voor mensen met aandoeningen zoals COPD of hartproblemen is het een eenvoudig en snel hulpmiddel om hun conditie te monitoren en snel te reageren als dat nodig is.


Wat zijn de belangrijkste voordelen van het gebruiken van een saturatiemeter?

Het gebruik van een saturatiemeter biedt veel voordelen voor mensen die hun gezondheid willen monitoren. Dit handige apparaatje meet snel en nauwkeurig het zuurstofgehalte in het bloed en kan zo bijdragen aan een betere gezondheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een goede saturatiemeter.

Nauwkeurige monitoring van zuurstofgehalte

Een van de grootste voordelen van een saturatiemeter is de nauwkeurige monitoring van het zuurstofgehalte in je bloed. Dit is vooral belangrijk voor mensen met ademhalingsproblemen zoals astma, COPD of COVID-19. Door regelmatig je zuurstofsaturatie te meten, kun je snel opmerken wanneer je zuurstofgehalte te laag is. Dit stelt je in staat om op tijd medische hulp te zoeken en complicaties te voorkomen. Ook voor mensen die sporten of op grote hoogten verblijven, kan het meten van de zuurstofsaturatie helpen om overbelasting en hoogteziekte te vermijden.

Eenvoudig en pijnloos in gebruik

Een ander groot voordeel van een saturatiemeter is dat het apparaat eenvoudig en pijnloos in gebruik is. Je hoeft alleen maar de meter op je vingertop, oorlel of teen te plaatsen en binnen enkele seconden krijg je een aflezing van je zuurstofgehalte en hartslag. Dit maakt het gebruik van de saturatiemeter toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd of medische achtergrond. De draagbaarheid van het apparaat betekent ook dat je het overal mee naartoe kunt nemen en op elk gewenst moment een meting kunt uitvoeren, wat extra gemoedsrust geeft.

Vroegtijdige detectie van gezondheidsproblemen

Het gebruik van een saturatiemeter kan helpen bij de vroegtijdige detectie van gezondheidsproblemen. Lage zuurstof saturatie niveaus kunnen een teken zijn van ernstige aandoeningen zoals longontsteking, hartfalen of andere ademhalingsproblemen. Door regelmatig je zuurstofgehalte te controleren, kun je snel veranderingen in je gezondheid opmerken en tijdig medische hulp inschakelen. Dit kan niet alleen helpen om ernstige complicaties te voorkomen, maar ook bijdragen aan een snellere en effectievere behandeling, waardoor je algehele gezondheid en welzijn verbeteren.

Saturatiemeter kopen: waar op letten?

Een saturatiemeter is een handig hulpmiddel om je gezondheid te monitoren, maar voordat je er een koopt zijn er een aantal belangrijke punten waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je een betrouwbaar en effectief apparaat kiest. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.


Nauwkeurigheid en betrouwbaarheid metingen

Bij het kiezen van een saturatiemeter is nauwkeurigheid een van de belangrijkste punten om op te letten. Check of het apparaat klinisch getest en gevalideerd is voor nauwkeurige metingen. Lees gebruikersrecensies en kijk naar eventuele certificeringen die de betrouwbaarheid van het apparaat bevestigen. Een nauwkeurige meting is cruciaal om de juiste informatie over je gezondheid te krijgen.


Gebruiksvriendelijkheid

Een goede saturatiemeter moet eenvoudig te gebruiken zijn. Let op het ontwerp en de interface van het apparaat. Het moet duidelijk en gemakkelijk afleesbare resultaten geven, zelfs voor mensen die minder technisch onderlegd zijn. Een eenvoudig display en intuïtieve bediening zorgen ervoor dat je het apparaat zonder problemen kunt gebruiken, vooral in noodsituaties.


Meetduur en responsiviteit

De tijd die een saturatiemeter nodig heeft om een meting te voltooien, is ook belangrijk. Kies een meter dat snel resultaten geeft, idealiter binnen enkele seconden. Snelle meetresultaten zijn vooral belangrijk in situaties waar je gezondheid snel kan veranderen en snelle interventie nodig is.


Draagbaarheid

Overweeg de grootte en het gewicht van de saturatiemeter. Een compact en lichtgewicht apparaat is handiger om mee te nemen, zodat je het overal kunt gebruiken, of je nu thuis bent of onderweg. Daarnaast moet het apparaat duurzaam zijn en bestand tegen dagelijks gebruik. De batterijkwaliteit en levensduur zijn ook belangrijk om te overwegen, zodat je niet regelmatig batterijen hoeft te vervangen.


Prijs en garantie

Tot slot is het belangrijk om naar de prijs en garantievoorwaarden van de saturatiemeter te kijken. Hoewel goedkopere modellen aantrekkelijk kunnen zijn, is het vaak de moeite waard om te investeren in een iets duurder apparaat dat betere prestaties en betrouwbaarheid biedt. Bekijk ook de garantievoorwaarden voor het geval er iets misgaat met het apparaat, zodat je zeker weet dat je aankoop beschermd is.


Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: