• Home
 • /
 • Medisch
 • /
 • 5x de Beste Koortsthermometer van 2024

Ontdek de perfecte gids voor het kiezen van de beste koortsthermometer voor jouw behoeften. In tijden van gezondheidsbewustzijn en zorg is het vinden van een betrouwbare thermometer erg belangrijk. Met een overvloed aan opties op de markt kan het echter een uitdaging zijn om de juiste keuze te maken.


Van nauwkeurigheid en snelheid tot hygiëne en gebruiksgemak, we zullen de topfuncties van moderne koortsthermometers verkennen en hoe ze passen bij verschillende levensstijlen. Na een uitgebreide test zie je hieronder direct wat de beste koorthermometer van dit moment is volgens het team van Pro Health.


Dit is de beste koorthermometer:

Bintoi® XE200

Bintoi® XE200 Thermometer

 • Best geteste koortsthermometer van 2024
 • Medisch gebruikt door verschillende doktoren en artsen
 • Digitaal en op afstand te gebruiken

Na grondige tests en het bekijken van recensies van eerdere gebruikers, hebben we voor jou de vijf beste thermometers voor koorts geselecteerd. Dit hebben we gedaan op basis van kwaliteit, ervaringen van gebruikers en het beoogde gebruik.

Maar er is meer. We gaan dieper in op wat koortsthermometers zijn, welke voordelen ze bieden voor je gezondheid en welzijn. En het belangrijkste: we helpen je de juiste thermometer te kiezen die passen bij jouw specifieke behoeften. Lees dus snel verder!


Top-5  Beste Koortsthermometers

 1. Bintoi® XE200 Thermometer - De best geteste koortsthermometer. Naar de review
 2. Braun IRT 6520 ThermoScan - De beste oorthermometer bij koorts. Naar de review
 3. Bintoi® X200 - De beste koortsthermometer voorhoofd. Naar de review
 4. Medisana TM A79 - De beste infrarood koortsthermometer. Naar de review
 5. MostEssential Premium Koortsthermometer - Premium thermometer bij koorts. Naar de review
Zo hebben we onderzoek gedaan

Ons team bij Pro Health doet uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste producten op de markt om consumenten van deskundig advies te voorzien. We hebben verschillende merken en modellen geëvalueerd op basis van criteria zoals materiaalkwaliteit, duurzaamheid en gebruikersrecensies.

Door deze grondige analyse konden we een selectie maken van een Top-5 die voldoet aan de behoeften en verwachtingen van onze lezers. Ons doel is om onze lezers te helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen over hun gezondheid en welzijn.

Wie wij zijn - over Pro Health

Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en geestelijke gezondheid: het enthousiaste team van Pro Health schrijft erover en doet er alles aan om jouw welzijn te bevorderen!


#1 - Bintoi® XE200 Thermometer

Bintoi® XE200

⭐⭐⭐ Best Geteste Thermometer bij Koorts ⭐⭐⭐

 • Zeer goed beoordeeld door eerdere gebruikers
 • Is een medisch apparaat dat door meerdere doktoren en artsen wordt gebruikt.

De Bintoi XE200 is een  digitale voorhoofdthermometer die het meten van de lichaamstemperatuur gemakkelijk en nauwkeurig maakt. Met een bereik van 0 tot 3 cm kan het de temperatuur van het voorhoofd meten tussen 32.0 °C en 42,9 °C. Het is ontworpen voor gebruiksgemak, vooral voor ouders met jonge kinderen, omdat het contactloos werkt en zelfs met een afstandssensor werkt.

Met zijn geheugenmodus kan het tot 35 metingen onthouden, wat handig is voor het bijhouden van temperatuurveranderingen. De thermometer heeft een koortswaarschuwingssysteem met verschillende kleur- en geluidssignalen om de ernst van de koorts aan te geven. Bovendien kan het ook de temperatuur van objecten en vloeistoffen meten, waardoor het veelzijdig is in gebruik.

De Bintoi XE200 is FDA, CE en FCC goedgekeurd, wat de kwaliteit en veiligheid garandeert. Het beschikt over een hygiënisch ontwerp en vereist geen sterilisatie na gebruik. Met zijn stille modus en heldere aflezing in het donker is het ook geschikt voor gebruik wanneer baby's slapen. Met een hoge precisiesensor en een snelle meting, is de XE200 een betrouwbare keuze voor het meten van koorts. Met zijn multifunctionaliteit, nauwkeurigheid en gebruiksgemak is het zonder twijfel de beste koortsthermometer op de markt.


#2 -Braun IRT 6520 ThermoScan

Braun IRT

Beste Oorthermometer bij Koorts

 • De Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA biedt nauwkeurige metingen en een geluidssignaal bij koorts
 • Eenvoudig te gebruiken voor zowel volwassenen als kinderen, met daarbij veel verschillende functies

De Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA is een digitale oorthermometer die tot 9 personen kan onthouden en een geluidssignaal geeft bij koorts. Met zijn handige functies zoals het meten van de omgevingstemperatuur en het aanduiden van koorts, is het een betrouwbaar medisch hulpmiddel voor zowel kinderen (vanaf 6 maanden) als volwassenen, inclusief baby's tot 6 maanden oud. Deze thermometer, vervaardigd door het gerenommeerde merk Braun, wordt geleverd met 21 originele Braun lensfilters voor hygiënisch gebruik. De ThermoScan 7 MNLA is ontworpen voor gebruiksgemak en betrouwbaarheid, met een wit ontwerp en een duidelijk zichtbare CE-markering.

Wat deze thermometer onderscheidt, is zijn precisie en betrouwbaarheid, waardoor het de beste koortsthermometer op de markt is. Hij biedt extra functies zoals een geluidssignaal bij het einde van de meting, een geheugenfunctie en contactloos meten via infrarood. De thermometer werkt op batterijen en is gemakkelijk te gebruiken voor metingen via het voorhoofd of het oor. Met zijn universele taalhandleiding en ondersteuning voor medische toepassingen, is de Braun IRT 6520 ThermoScan 7 MNLA een handig hulpmiddel voor thuisgebruik en in openbare ruimtes.


#3 - Bintoi® X200 - Thermometer

Thermometer voorhoofd

Beste Koortsthermometer Voorhoofd

 • Geschikt voor gebruik vanaf de geboorte, waardoor het ideaal is voor baby's en volwassenen
 • Hygiënisch ontwerp elimineert de noodzaak van sterilisatie na gebruik
 • Voorzien van kleurcodering en geluidssignalen voor koorts, wat vooral handig is bij nachtelijk gebruik

De Bintoi digitale thermometer is een betrouwbaar medisch hulpmiddel dat speciaal is ontworpen om de lichaamstemperatuur van zowel baby's als volwassenen nauwkeurig te meten. Met goedkeuring van de FDA, CE en FCC biedt deze thermometer gemoedsrust aan ouders en verzorgers. Het apparaat is geschikt voor gebruik vanaf de geboorte en beschikt over handige functies zoals kleurcodering en geluidssignalen om koorts aan te geven, wat vooral handig is voor gebruik 's nachts. Daarnaast schakelt het apparaat automatisch uit om batterij te besparen.

Het hygiënische ontwerp elimineert de noodzaak van sterilisatie na gebruik. Dankzij de stille modus kunnen metingen worden uitgevoerd zonder de baby te storen, terwijl de heldere aflezing in het donker zorgt voor gemakkelijke interpretatie. De Bintoi X200 kan niet alleen lichaamstemperatuur meten, maar ook de temperatuur van omgevingen, vloeistoffen en oppervlakken. Met een geheugenmodus kunnen tot 35 metingen worden opgeslagen, en het apparaat biedt verschillende waarschuwingssignalen voor koorts.

Met een hoge precisie sensor en slimme chip biedt deze thermometer snelle en nauwkeurige metingen. Het is eenvoudig te gebruiken en heeft een geheugenfunctie om vorige metingen te controleren. Met deze thermometer van Bintoi kunnen ouders en verzorgers de gezondheid van hun kinderen eenvoudig monitoren met vertrouwen en gemak.


#4 - Medisana TM A79

Medisana TM A79

Beste Infrarood Koortsthermometer

 • De Medisana TM A79 biedt nauwkeurige metingen van de lichaamstemperatuur binnen enkele seconden
 • kan ook de omgevingstemperatuur, temperatuur van oppervlakken en vloeistoffen meten
 • Een extra groot en gemakkelijk afleesbaar display en een optisch en akoestisch kooralarm

De Medisana TM A79 infrarood lichaamsthermometer biedt nauwkeurige metingen van de lichaamstemperatuur binnen enkele seconden. Met zijn extra groot en gemakkelijk afleesbaar display is het gebruik ervan eenvoudig en handig. Deze thermometer heeft ook de mogelijkheid om de omgevingstemperatuur te meten.

Belangrijke kenmerken zijn het optische en akoestische kooralarm, waarbij groen, geel en rood de verschillende temperatuurzones aangeven. Het apparaat slaat automatisch de laatste 50 meetwaarden op en schakelt na 18 seconden automatisch uit om energie te besparen. Je kunt kiezen tussen temperatuureenheid in °C of °F.

De thermometer is gecertificeerd als medisch product en biedt nauwkeurige metingen met kleine toleranties, afhankelijk van de temperatuurzone. Naast lichaamstemperatuur kan het ook de temperatuur van oppervlakken en vloeistoffen meten, met een meetbereik van 0-100 °C. De thermometer wordt geleverd met 2 AA-batterijen en een gebruiksaanwijzing.

Het is een analoge thermometer die niet bediend kan worden via een mobiele app. Het apparaat heeft een geluidssignaal bij koorts en kan de temperatuur meten via infrarood op het voorhoofd. Het is geschikt voor gebruik in openbare ruimtes en voor kinderen (vanaf 6 maanden) en volwassenen.


#5 - MostEssential Premium Koortsthermometer

MostEssential Premium Koortsthermometer

Premium Koortsthermometer

 • Meet de temperatuur binnen 1 seconde met precisie, zowel via het oor als het voorhoofd
 • Geen oorkapjes nodig dankzij eenvoudige reiniging, wat resulteert in langdurig gebruik zonder extra kosten
 • Contactloze meting vermindert het risico op bacteriële overdracht

De MostEssential koortsthermometer is een betrouwbare keuze voor nauwkeurige temperatuurmetingen, aanbevolen door het Ministerie van Volksgezondheid. Met een snelle en contactloze meting binnen 1 seconde, biedt deze thermometer gemak en precisie, zowel via het oor als het voorhoofd.

Belangrijke voordelen zijn onder andere duurzaamheid, met een sonde die eenvoudig te reinigen is zonder oorkapjes, en het geheugen voor 40 metingen, ideaal voor gezinsgebruik. Het vierkleurige display maakt het gemakkelijk om koorts te identificeren, terwijl de geavanceerde medische smart-chip zorgt voor nauwkeurige resultaten.

Met geluidloze metingen en instelbare leeftijdsknoppen is de thermometer geschikt voor baby's en kinderen. Bovendien kan het ook objecttemperaturen meten, waardoor het veelzijdig is voor verschillende toepassingen. De gratis meegeleverde batterijen en een automatische uitschakelfunctie is het gebruik zuinig en efficiënt. Belangrijk is ook de hygiënische en veilige contactloze meting, wat het risico op bacteriële overdracht vermindert.


Waar dienen koortsthermometers voor?

Koortsthermometers worden gebruikt om de lichaamstemperatuur van een persoon te meten. Dit is een belangrijke indicator voor de algemene gezondheidstoestand. Koorts, gedefinieerd als een verhoogde lichaamstemperatuur, is vaak een teken van een onderliggende ziekte of infectie, zoals griep of een bacteriële infectie.

Door regelmatig de lichaamstemperatuur te meten, kan men veranderingen in temperatuur opmerken, waardoor vroegtijdige detectie van ziekten mogelijk is. Koortsthermometers zijn vooral nuttig bij het monitoren van de gezondheid van kinderen, omdat koorts bij hen vaak een indicatie is van een infectie.

jong meisje ziek

Welke verschillende soorten thermometers zijn er voor het meten van koorts? 

Het meten van koorts is een stap bij het monitoren van de gezondheid, en hiervoor zijn verschillende soorten thermometers beschikbaar. Elk type thermometer heeft zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen, waardoor het belangrijk is om de verschillen te begrijpen om de juiste keuze te maken voor specifieke behoeften.

Digitale koortsthermometers

Digitale koortsthermometers zijn populair vanwege hun gebruiksgemak en precisie. Ze meten de lichaamstemperatuur via de mond, oksel of rectaal en geven de resultaten digitaal weer op een scherm. Hun eenvoudige bediening maakt ze ideaal voor thuisgebruik en ze bieden nauwkeurige metingen.

Oorthermometers

Oorthermometers meten de lichaamstemperatuur door middel van infraroodstraling in het trommelvlies. Ze staan bekend om hun snelheid en comfort, vooral bij kinderen. Hoewel ze handig zijn, kunnen ze soms minder nauwkeurig zijn dan andere typen, afhankelijk van de juiste positionering en omgevingsfactoren.

Voorhoofdsthermometers

Voorhoofdsthermometers maken gebruik van infraroodtechnologie om de temperatuur vanaf het voorhoofd te meten. Ze zijn snel, hygiënisch en comfortabel, maar hun nauwkeurigheid kan variëren afhankelijk van factoren zoals omgevingswarmte en correct gebruik.


Hoe gebruik je een koortsthermometer op de juiste manier?

Om een koortsthermometer correct te gebruiken, zijn er verschillende stappen die je moet volgen om nauwkeurige metingen te verkrijgen. Allereerst is het belangrijk om de thermometer voor te bereiden voordat je begint. Controleer of de thermometer schoon is en als het een digitale thermometer is, zorg ervoor dat de batterij voldoende is opgeladen.

Vervolgens kies je de juiste locatie voor het meten van de temperatuur, afhankelijk van het type thermometer dat je gebruikt. Dit kan het oor, voorhoofd, mond of rectum zijn. Nadat je de locatie hebt gekozen, bereid je de thermometer voor volgens de instructies van de fabrikant. Dit kan inhouden dat je een beschermkap verwijdert of een oorthermometer op de juiste manier plaatst.

Wanneer de thermometer gereed is voor gebruik, plaats je deze op de gekozen locatie en houd je deze stil gedurende de aanbevolen tijd, meestal enkele seconden. Wacht tot de meting is voltooid voordat je de thermometer verwijdert en de temperatuur afleest. Het is belangrijk om de resultaten te interpreteren op basis van de normale temperatuurbereiken voor verschillende meetlocaties en leeftijdsgroepen. Let ook op eventuele alarmsignalen, zoals een koortsalarm op de thermometer.

Na gebruik is het zeer belangrijk om de thermometer schoon te maken volgens de instructies van de fabrikant, vooral als het een contactthermometer betreft. Berg de thermometer vervolgens op een veilige en schone plaats op voor toekomstig gebruik. Door deze stappen te volgen, kun je een koortsthermometer juist gebruiken en betrouwbare metingen verkrijgen om de gezondheidstoestand nauwkeurig te monitoren.

Koortsthermometer kopen: waar op letten?

Het kiezen van een goede koortsthermometer kan een uitdaging zijn met de vele keuzes op de markt. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het kopen van een thermometer. Hier zijn vijf belangrijke factoren om te overwegen.


Meetnauwkeurigheid

Het is cruciaal dat de thermometer nauwkeurige metingen levert. Kijk naar thermometers met sensoren en medische goedkeuringen voor betrouwbare resultaten. Thermometers die snel en consistent meten, helpen om een betrouwbaar beeld van de lichaamstemperatuur te krijgen.


Meetmethode

Thermometers kunnen de temperatuur meten via het oor, het voorhoofd, de mond of rectaal. Kies een methode die comfortabel en geschikt is voor jou en je gezin. Voor kinderen kan een oor- of voorhoofdsthermometer minder belastend zijn dan rectaal meten.


Hygiëne en veiligheid

Kies voor thermometers die gemakkelijk te reinigen zijn en weinig risico op bacteriële overdracht met zich meebrengen. Contactloze thermometers verminderen het risico op infectie en zijn ideaal voor gebruik in gezinsomgevingen.


Snelheid

In situaties waar elke seconde telt, is een snelle meting erg belangrijk. Kies voor een thermometer die binnen enkele seconden nauwkeurige resultaten kan leveren. Snelle metingen verminderen ongemak, vooral bij ongeduldige kinderen of bij het monitoren van koorts tijdens de nacht.


Gebruiksgemak

Een gebruiksvriendelijke thermometer maakt het meten van de temperatuur eenvoudig en stressvrij. Let op functies zoals een duidelijk display, eenvoudige bediening en eventuele extra functies zoals geheugenopslag voor vorige metingen.


Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: