Niets is zo belangrijk als je gezondheid en je suikerlevel draagt daar aan bij. Glucosemeters helpen daarbij. Ze zijn handig voor mensen met diabetes en voor anderen die hun suikerspiegel willen controleren. Maar wat zijn glucosemeters precies? Hoe werken ze en waarom zijn ze handig? Bij Prohealth.nl weten we hoe belangrijk deze meetapparaten zijn en willen we je helpen bij het kiezen van de beste glucosemeter. In dit artikel leer je niet alleen welke glucosemeters goed zijn, maar ook hoe ze helpen om gezond te blijven.

Dit is de beste Glucosemeter:

Sinocare® Glucosemeter

Sinocare® Glucosemeter

 • Best geteste glucosemeter
 • Startpakket met 50 teststrips en 50 lancetten
 • Bloedsuikermeter, bloedglucosemeter, diabetesmeter 

In dit artikel gaan we dieper in op de eigenschappen en functies die de beste glucosemeter onderscheiden, om zo een keuze te kunnen maken voor meetapparatuur dat perfect past bij hun behoeften.

Ontdek hieronder de Top-5 glucosemeter, met hier alvast direct de best geteste optie! Na grondige tests en het bekijken van recensies van eerdere gebruikers, hebben we voor jou antwoord kunnen geven op de vraag: Wat is de beste glucosemeter? Het antwoord hierop is de: Sinocare® Glucosemeter!

We gaan dieper in op wat glucosemeters zijn, welke voordelen ze bieden voor je gezondheid. En het belangrijkste: we helpen je de juiste meter te kiezen die passen bij jouw specifieke behoeften. Lees dus snel verder!


Top-5  Beste Glucosemeter Uitgelicht:

 1. Sinocare® Glucosemeter - De best geteste glucosemeter. Naar de review
 2. Nuvance Glucosemeter - De beste professionele glucosemeter. Naar de review
 3. Freestyle Libre 2 sensor - De beste glucosemeter zonder prikken. Naar de review
 4. Buzzmedics Glucosemeter - Een goedkope glucosemeter. Naar de review
 5. MostEssential Premium Glucosemeter - Premium Glucosemeter. Naar de review
Zo hebben we onderzoek gedaan

Ons team bij Pro Health doet uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste producten op de markt om consumenten van deskundig advies te voorzien. We hebben verschillende merken en modellen geëvalueerd op basis van criteria zoals materiaalkwaliteit, duurzaamheid, gebruikersrecensies en het beoogde gebruik.


Door deze grondige analyse konden we een selectie maken van een Top-5 die voldoet aan de behoeften en verwachtingen van onze lezers. Ons doel is om onze lezers te helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen over hun gezondheid en welzijn.

Wie wij zijn - over Pro Health

Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en geestelijke gezondheid: het enthousiaste team van Pro Health schrijft erover en doet er alles aan om jouw welzijn te bevorderen!


#1 - Sinocare® Glucosemeter

Sinocare® Glucosemeter

Best geteste glucosemeter

 • Compleet pakket met alle benodigdheden voor het meten van bloedglucose
 • Eenvoudig te gebruiken glucosemeter, geschikt voor mensen van alle leeftijden
 • Draagbaar en handig voor gebruik op elke gewenste locatie

De Sinocare® glucosemeter biedt een complete set voor het meten van bloedglucose op elke gewenste locatie. De set omvat een glucosemeter, 50 teststrips, 50 lancetten, een prikpen, een opbergtasje, een CR2032 batterij, een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing en een notitieboekje voor het bijhouden van gemeten glucosewaardes. Dit handige pakket is perfect voor mensen met diabetes, waardoor ze hun bloedsuikerspiegel gemakkelijk en accuraat kunnen controleren, waar ze ook zijn.

De glucosemeter heeft een eenvoudige werking, waardoor het geschikt is voor mensen van alle leeftijden, inclusief ouderen en kinderen. Het meetproces is makkelijk gemaakt tot enkele simpele stappen, met duidelijke instructies in de Nederlandstalige gebruiksaanwijzing. Met een snelle meting en een nauwkeurig resultaat in mmol/l, kunnen gebruikers hun bloedsuikerspiegel binnen een veilige en gezonde verhouding houden.

Dankzij het kleine format van de glucosemeter kan deze overal worden gebruikt. Of het nu thuis is, op het werk, op school of tijdens het reizen, deze compacte en handige glucosemeter zorgt voor snel en discreet meten, zonder de dagelijkse activiteiten te onderbreken. Hierdoor wordt de Sinocare® glucosemeter ook wel gezien als meest complete en beste glucosemeter

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#2 - Nuvance Glucosemeter

Nuvance - Glucosemeter

Beste Professionele Glucosemeter

 • Betrouwbare metingen dankzij de slimme technologie
 • Compleet startpakket voor thuis en onderweg
 • Mogelijk hogere kosten op lange termijn vanwege specifieke teststrips

Ontdek het Nuvance glucosemeter startpakket, het hulpmiddel voor het bijhouden van je suikerspiegel. Dit pakket maakt het gemakkelijk om je suiker te meten waar en wanneer je maar wilt. De Nuvance glucosemeter zorgt voor nauwkeurige metingen dankzij slimme technologie. Het geeft je goede en zeer nauwkeurige resultaten, wat belangrijk is voor het beheren van diabetes. Het pakket bevat onder andere teststrips, een prikpen, lancetten en de meter zelf. Handig voor thuis en onderweg!

Als je niet blij bent met je Nuvance glucosemeter, mag je hem binnen 30 dagen terugsturen. We willen dat je helemaal tevreden bent!

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#3 - Freestyle Libre 2 sensor

Freestyle Libre 2 sensor

Beste Glucosemeter zonder Prikken 

 • Elimineert de noodzaak van dagelijkse vingerprikken
 • Binnen enkele seconden is bloedsuikerspiegel gememeten door de sensor te scannen
 • Afhankelijkheid van technologie

De Freestyle Libre 2 biedt een innovatieve oplossing voor mensen die hun bloedsuikerspiegel willen controleren zonder dagelijks te hoeven prikken. Dit systeem, ontwikkeld door Abbott, elimineert de noodzaak van teststrips en lancetten, wat het proces niet alleen handiger maakt, maar ook pijnloos. De sensor blijft 14 dagen op het lichaam zitten en communiceert automatisch met de Freestyle Libre Link app, waardoor gebruikers binnen enkele seconden hun resultaten kunnen bekijken.

Met zijn gebruiksvriendelijkheid en discrete ontwerp biedt de Freestyle Libre 2 een gemakkelijke manier om glucose te meten en te monitoren. Het wordt geleverd met een sensorapplicator, steriele sensorverpakking, handleiding en alcoholdeppers. Belangrijk om op te merken is dat dit product bedoeld is voor één gebruiker en bediening via een mobiele app mogelijk maakt. De app werkt op zowel Android als iOS en biedt ondersteuning met updates voor minimaal 48 maanden na introductie. Met zijn CE-markering en veiligheidsvoorschriften is de Freestyle Libre 2 een betrouwbaar medisch hulpmiddel voor het beheren van bloedsuikerspiegel.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#4 - Buzzmedics Glucosemeter

Buzzmedics - Glucosemeter

Goedkope Glucosemeter

 • Met een LCD-scherm en een duidelijke interface is de glucosemeter eenvoudig te gebruiken
 • Dankzij het compacte formaat kan de glucosemeter gemakkelijk worden meegenomen
 • De Buzzmedics Glucosemeter biedt consistente en nauwkeurige resultaten

De Buzzmedics Glucosemeter biedt een betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing voor het meten van de bloedsuikerspiegel. Met geavanceerde technologie en een eenvoudige interface geeft deze meter snel en nauwkeurig inzicht in de gezondheid. Het apparaat is geschikt voor zowel diabetespatiënten als mensen die hun algehele gezondheid willen volgen.

De belangrijkste voordelen van de Buzzmedics Glucosemeter zijn onder andere de duidelijke en goed leesbare display, het gebruik van een kleine hoeveelheid bloed voor minder pijnlijke metingen, en de eenvoudige bediening met een intuïtieve interface. Daarnaast biedt de glucosemeter een handige geheugenfunctie voor meerdere metingen, waarmee gebruikers hun voortgang kunnen volgen en trends kunnen identificeren.

Het compacte formaat maakt het gemakkelijk om de glucosemeter overal mee naartoe te nemen, en de 100% tevredenheidsgarantie en gratis retournering zorgen voor extra gemoedsrust voor de gebruiker. Met de Buzzmedics Glucosemeter kunnen mensen met vertrouwen hun bloedsuiker controleren en de juiste beslissingen nemen over hun gezondheid.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#5 - MostEssential Premium Glucosemeter

MostEssential Premium Glucosemeter

Premium Glucosemeter

 • Snelle en nauwkeurige metingen binnen 5 seconden
 • Groot geheugen voor opslag van maximaal 512 metingen

De glucosemeter van MostEssential biedt een snelle, nauwkeurige en gebruiksvriendelijke oplossing voor het monitoren van de bloedsuikerspiegel, waar en wanneer dan ook. Met een indrukwekkende opslagcapaciteit van 512 metingen kunnen gebruikers trends in hun bloedsuikerwaarden op lange termijn herkennen. Dankzij de snelle testtijd van slechts 5 seconden en de mogelijkheid om gemiddelden te berekenen over 7, 14, of 28 dagen, biedt deze glucosemeter diepgaand inzicht in de bloedsuikerpatronen van de gebruiker.

Met minimale bloedafname van slechts 0.8μl en handige functies zoals automatische stripuitwerping is het meten vrijwel pijnloos en gemakkelijk. Bovendien biedt de flexibiliteit om tussen mmol/L en mg/dl te schakelen, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker. De complete set wordt geleverd met een opbergtas en alle benodigde accessoires, inclusief lancetten en teststrips. Met de geruststellende 100% geld terug garantie kunnen gebruikers met vertrouwen investeren in dit product, ondersteund door MostEssential's toewijding aan kwaliteit en klanttevredenheid.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


Waar dienen glucosemeters voor?

Glucosemeters zijn kleine elektronische apparaten die worden gebruikt om de bloedsuikerspiegel te meten. Ze zijn vooral handig voor mensen met diabetes, omdat ze hen in staat stellen om hun bloedsuikerspiegel regelmatig te controleren. Door een klein druppeltje bloed op een teststrip te plaatsen en deze in de meter te steken, kan de glucosemeter snel en nauwkeurig het glucosegehalte in het bloed meten.

Dit stelt mensen met diabetes in staat om hun dieet, medicatie en levensstijl aan te passen om hun bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Bovendien kunnen glucosemeters ook worden gebruikt door mensen zonder diabetes die hun suikerinname willen monitoren, bijvoorbeeld voor gewichtsbeheersing of algemene gezondheid. Met regelmatige metingen kunnen gebruikers beter begrijpen hoe voedselkeuzes en activiteiten van invloed zijn op hun bloedsuikerspiegel

meter voor glucos

Kan ik een glucosemeter gebruiken zonder te prikken?

Ja, er zijn glucosemeters beschikbaar die werken zonder te prikken. Deze meters maken gebruik van niet-invasieve technologieën, zoals continue glucosemonitors (CGM) of transdermale sensoren. Bij CGM-systemen wordt een sensor op de huid geplaatst die continu de glucosewaarden in het interstitiële vocht meet. Deze waarden worden draadloos naar een ontvanger of smartphone gestuurd, waardoor gebruikers hun glucosewaarden kunnen volgen zonder te prikken.

Een voorbeeld van een glucosemeter zonder te prikken is de Freestyle Libre 2 sensor.

Hoewel deze niet-prikbare systemen de behoefte aan traditionele vingerprikken verminderen, moeten gebruikers nog steeds rekening houden met de nauwkeurigheid van de metingen en de aanbevelingen van hun zorgverleners opvolgen.


Hoe werkt een glucosemeter?

Een glucosemeter is een handig hulpmiddel voor mensen met diabetes om hun bloedsuikerspiegel te controleren. Maar hoe werkt dit kleine apparaatje nou precies? Hieronder volgen de stappen waarin een goede glucosemeter ongeveer werkt:

1. Voorbereiding van de test en plaatsing van de teststrip

De gebruiker begint met het voorbereiden van de test door een teststrip in de glucosemeter te plaatsen. Sommige glucosemeters vereisen mogelijk ook het gebruik van een prikpen om een kleine druppel bloed te verkrijgen. Deze teststrip is essentieel omdat het de basis vormt voor de meting van de bloedsuikerspiegel.

2. Verzameling van het bloedmonster

Met behulp van de prikpen wordt vervolgens een kleine druppel bloed verkregen, meestal van de vingertop. Deze druppel wordt zorgvuldig aangebracht op de teststrip die al in de glucosemeter is geplaatst. Het is belangrijk om een voldoende grote druppel bloed te verkrijgen om een nauwkeurige meting mogelijk te maken.

3. Chemische reactie tussen glucose en enzymen

Zodra het bloedmonster op de teststrip is aangebracht, vindt er een chemische reactie plaats tussen de glucose in het bloed en de enzymen die aanwezig zijn op de teststrip. Deze reactie is belangrijk, omdat het de basis vormt voor het meten van de bloedsuikerspiegel.

4. Meting van de elektrische stroom

Als gevolg van de chemische reactie ontstaat er een elektrische stroom op de teststrip. Deze elektrische stroom wordt vervolgens gemeten door de glucosemeter. Het nauwkeurig meten van deze elektrische stroom is essentieel voor het verkrijgen van een nauwkeurige meting van de bloedsuikerspiegel.

5. Weergave van de resultaten en interpretatie

Na het analyseren van de elektrische stroom, geeft de glucosemeter de bloedsuikerspiegel weer op het scherm. De resultaten worden meestal weergegeven in milligram per deciliter (mg/dL) of millimol per liter (mmol/L), afhankelijk van het ingestelde eenheidssysteem. Op basis van deze resultaten kan de gebruiker vervolgens actie ondernemen, zoals het aanpassen van de voeding, het nemen van medicatie, of het raadplegen van een zorgverlener indien nodig.

Glucosemeter kopen: waar op letten?

Het kiezen van de juiste glucosemeter is van belang voor mensen die hun bloedsuikerspiegel willen checken. Er zijn verschillende aspecten waarmee rekening moet worden gehouden bij het kopen van een glucosemeter om ervoor te zorgen dat het voldoet aan de wensen van de gebruiker. Hieronder 5 punten om in de gaten te houden:


Nauwkeurigheid van metingen

Misschien wel de belangrijkste overweging bij het kopen van een glucosemeter is de nauwkeurigheid van de metingen. De glucosemeter moet natuurlijk consistente en betrouwbare resultaten opleveren, omdat deze resultaten de basis vormen voor het beheer van diabetes en het nemen van gepaste maatregelen.


Gebruiksgemak

Het gebruiksgemak van de glucosemeter is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden. Een eenvoudig te gebruiken glucosemeter met duidelijke instructies en een gemakkelijk afleesbaar display kan het meten van de bloedsuikerspiegel vereenvoudigen, vooral voor mensen die minder technisch onderlegd zijn. Denk hierbij onder andere aan ouderen mensen.


Grootte en draagbaarheid

De grootte en draagbaarheid van de glucosemeter zijn ook belangrijk, vooral voor mensen die veel onderweg zijn. Een compacte en draagbare glucosemeter kan handig zijn voor het gemakkelijk meenemen en meten van de bloedsuikerspiegel, waar en wanneer dat nodig is. Over het algemeen zijn glucosemeters redelijk klein en kan je ze eenvoudig meenemen in bijvoorbeeld een tas.


Extra functies en connectiviteitsopties

Sommige glucosemeters bieden extra functies, zoals geheugenopslag voor metingen, gemiddelde berekeningen en connectiviteitsopties zoals Bluetooth om gegevens naar een smartphone of computer te verzenden. Het rekening houden met deze extra functies kan helpen bij het vinden van een glucosemeter die goed aansluit bij de individuele behoeften en levensstijl van de gebruiker.


Kosten van teststrips

De kosten van de teststrips die nodig zijn voor de glucosemeter zijn een belangrijke beslissing op de lange termijn. Sommige glucosemeters vereisen specifieke teststrips die duurder kunnen zijn, dus het is belangrijk om rekening te houden met de totale kosten van het gebruik van de glucosemeter op de lange termijn. Zorg ervoor dat je goede teststrips koop, zodat de meting betrouwbaar is.


Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: