Voor mensen met dementie kan het behouden van een gevoel van tijd en routine een uitdaging zijn. Een dementieklok biedt een eenvoudige en effectieve oplossing door duidelijke informatie over tijd en datum te geven. Deze speciale klokken helpen verwarring te verminderen en geven gebruikers een geruststellend gevoel van orde in hun dagelijks leven. In dit artikel bespreken we de beste dementieklokken op de markt. We kijken naar hun functies, voordelen en hoe ze het leven van mensen met geheugenproblemen en hun verzorgers kunnen verbeteren. Ontdek welke dementieklok het beste bij jouw behoeften past.

Dit is de beste dementieklok:

Chillsy Digitale Dementieklok

Chillsy Digitale Dementieklok

 • Best geteste dementieklok
 • Kalenderklok voor Ouderen
 • 7 Inch digitaal display

In dit artikel gaan we dieper in op de eigenschappen en functies die de beste dementieklok onderscheiden, om zo een keuze te kunnen maken voor duidelijkheid dat perfect past bij hun levensstijl en behoeften van ouderen.

Ontdek hieronder de Top-5 dementieklokken, met hier alvast direct de best geteste optie! Na grondige tests en het bekijken van recensies van eerdere gebruikers, hebben we voor jou antwoord kunnen geven op de vraag: Wat is de beste dementieklok? Het antwoord hierop is de: Chillsy Digitale Dementieklok!

We gaan dieper in op wat deze klokken voor ouderen zijn, welke voordelen ze bieden voor je gezondheid en welzijn. En het belangrijkste: we helpen je de juiste klok te kiezen die passen bij specifieke behoeften. Lees dus snel verder!


Top-5  Beste Dementieklokken Uitgelicht:

 1. Chillsy Digitale Dementieklok - De best geteste dementieklok. Naar de review
 2. BBrain Basic Dementieklok XL - De beste grote dementieklok. Naar de review
 3. OER Dementieklok - De beste dementieklok met wifi functie. Naar de review
 4. LuhrGoods Digitale/Analoge klok - De beste analoge dementieklok. Naar de review
 5. J.E Dementieklok - Goedkope dementieklok. Naar de review
Zo hebben we onderzoek gedaan

Ons team bij Pro Health doet uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste producten op de markt om consumenten van deskundig advies te voorzien. We hebben verschillende merken en modellen geëvalueerd op basis van criteria zoals materiaalkwaliteit, duurzaamheid, gebruikersrecensies en het beoogde gebruik.


Door deze grondige analyse konden we een selectie maken van een Top-5 die voldoet aan de behoeften en verwachtingen van onze lezers. Ons doel is om onze lezers te helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen over hun gezondheid en welzijn.

Wie wij zijn - over Pro Health

Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en geestelijke gezondheid: het enthousiaste team van Pro Health schrijft erover en doet er alles aan om jouw welzijn te bevorderen!


#1 - Chillsy Digitale Dementieklok

Chillsy Digitale Dementieklok

Best geteste dementieklok

 • Groot en duidelijk display van 7 inch (17,78 cm)
 • Handige alarmfunctie voor het herinneren aan belangrijke taken zoals medicijninname
 • Met ingebouwde USB-poort voor gebruik als digitale fotolijst, MP3-speler en videospeler

De Chillsy Digitale Dementieklok is speciaal ontworpen om ouderen te ondersteunen bij het bijhouden van tijd, datum en dagdeel. Deze klok heeft een duidelijk en groot display van 7 inch (17,78 cm) dat in één oogopslag de informatie toont. Dankzij de grote teksten en de mogelijkheid om uit 8 verschillende talen te kiezen, is de klok zeer gebruiksvriendelijk. Bovendien beschikt de dementieklok over een handige alarmfunctie die gebruikers herinnert aan belangrijke taken zoals medicijninname en afspraken.

Naast de basisfuncties biedt de Chillsy Digitale Dementieklok ook multifunctionaliteit. Het apparaat kan dankzij een ingebouwde USB-poort dienen als digitale fotolijst, MP3-speler en videospeler, waardoor het meer is dan alleen een klok. Het Ultra HD-scherm zorgt voor perfecte leesbaarheid, ongeacht de kijkafstand of lichtomstandigheden. Met de bijgeleverde afstandsbediening kunnen gebruikers eenvoudig door de verschillende functies navigeren, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van de klok.

Het praktische ontwerp van de Chillsy Digitale Dementieklok maakt het mogelijk om de klok zowel op te hangen als neer te zetten. De stille werking en de voeding via een adapter maken het een ideale toevoeging voor ouderen. De klok is van kunststof, heeft een moderne stijl en is geschikt voor binnengebruik. Met deze dementieklok haal je een betrouwbare hulp in huis die speciaal is afgestemd op de behoeften van ouderen. De Chillsy Digitale Dementieklok is daarmee de beste dementieklok voor wie op zoek is naar een makkelijke oplossing voor de hulp aan ouderen.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#2 - BBrain Basic Dementieklok XL

BBrain Basic - Dementieklok

Beste grote dementieklok 

 • Groot digitaal scherm (10 inch) met duidelijke en goed leesbare cijfers
 • Verschillende kleuropties voor hoog contrast voor optimale zichtbaarheid
 • Moet handmatig worden aangepast voor zomer- en wintertijd

De BBrain Basic Kalenderklok is een speciale klok met een groot digitaal scherm van 10 inch, ontworpen voor mensen die slecht kunnen zien. Het scherm toont duidelijk de tijd, datum, dag van de week en of het ochtend, middag, avond of nacht is. Je kunt kiezen tussen zwarte cijfers op een witte achtergrond of zwarte cijfers op een gele achtergrond, wat het makkelijker maakt om te lezen. 's Avonds wordt het scherm automatisch gedimd voor meer comfort tijdens de nacht.

De klok heeft handige functies zoals een wekker die je op verschillende tijden kunt instellen, bijvoorbeeld om medicijnen te nemen of om op specifieke momenten wakker te worden. Als het alarm afgaat, krijg je geluidssignalen. Je kunt het alarm eenvoudig uitzetten door op een knop achterop de klok te drukken.

Deze klok is bedacht samen met experts om praktisch te zijn en gemakkelijk te gebruiken, zowel thuis als in zorginstellingen. Hoewel de klok niet automatisch de tijd aanpast aan de zomer- of wintertijd, werkt hij op stroom via een adapter, wat betekent dat hij altijd aan blijft staan. Voor een makkelijke dementieklok voor ouderen is de BBrain Basic dus erg geschikt.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#3 - OER Dementieklok

wifi dementieklok

Beste dementieklok met wifi functie 

 • Groot scherm (25,4 cm) met zowel digitale als analoge tijdweergave
 • Diverse alarmen voor medicijnen en dagelijkse taken
 • Niet volledig draadloos en kan beperkt zijn in plaatsingsopties

De dementieklok van OER is een innovatieve dementieklok die ontworpen is voor ouderen met geheugenproblemen. Het klokdisplay van 25,4 cm biedt zowel analoge als digitale tijdweergave, wat nuttig is voor gebruikers met verschillende voorkeuren en behoeften. De klok ondersteunt ook slechtzienden met een speciale modus in rood-wit-blauw voor de digitale weergave.

Deze kalenderklok is meer dan alleen een tijdaanduiding; het is een uitgebreid hulpmiddel met functies zoals diverse alarmen en medicijnherinneringen, wat de zelfstandigheid van de gebruiker vergroot. Het stille uurwerk en automatisch gedimd licht 's nachts zorgen voor extra comfort. Voor maximale gebruiksvriendelijkheid kan de klok optioneel worden uitgerust met wifi, waardoor automatische tijd- en datumupdates mogelijk zijn, inclusief weergave van weersvoorspellingen.

Kortom, de Kunststof Digitaal Display Ø 27 cm biedt praktische ondersteuning en bevordert het zelfvertrouwen van ouderen met dementie door hen te helpen grip te houden op de tijd en hun dagelijkse routine.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#4 - LuhrGoods Digitale/Analoge klok

LuhrGoods - Digitale/Analoge klok

Beste analoge dementieklok

 • Groot, helder digitaal display met duidelijke tijd- en datumweergave
 • Instelbaar in verschillende talen (Nederlands, Engels, Duits, etc.)
 • Inclusief afstandsbediening voor gemakkelijke bediening zonder op te hoeven staan

De digitale dementieklok van LuhrGoods is een handig en eenvoudig te gebruiken klok, speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met het bijhouden van de tijd. Met zijn ronde scherm van ongeveer 20 cm doorsnee en slechts 3 cm dik, toont de klok duidelijk de tijd en datum in grote cijfers. Je kunt kiezen uit verschillende talen zoals Nederlands, Engels, en Duits.

De klok biedt rustgevende opties voor het scherm, zoals een zwart scherm met een grote witte klok of een kleurrijk scherm met dag en datum. Je kunt ook de helderheid van het scherm aanpassen aan je voorkeur. Het beste van alles is dat de klok heel stil werkt, dus je wordt niet gestoord terwijl je slaapt of rust.

Je kunt de klok aan de muur hangen of op een tafel zetten met de bijgeleverde standaard. Er zit zelfs een handige afstandsbediening bij, zodat je de klok kunt bedienen vanaf waar je zit. Dit maakt het ideaal voor gebruik in de slaapkamer, woonkamer, of zelfs in zorginstellingen waar mensen regelmatig herinnerd moeten worden aan belangrijke taken zoals medicatie innemen.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#5 - J.E Dementieklok

J.E Dementieklok

Goedkope dementieklok

 • Dankzij het grote digitale display met extra grote letters en cijfers is de klok zeer geschikt voor ouderen en slechtzienden
 • De Dementieklok biedt handige functies zoals een alarmfunctie voor herinneringen, bediening op afstand met een meegeleverde afstandsbediening

De J.E. dementieklok is ontworpen om structuur en helderheid te bieden aan mensen met slechtziendheid, dementie, of anderen die behoefte hebben aan georganiseerde ondersteuning. Met extra grote letters en cijfers is de klok speciaal ontwikkeld om essentiële informatie zoals tijd, datum en dag duidelijk weer te geven. Het stille uurwerk voorkomt geluidsoverlast, terwijl de nacht dimmer zorgt voor een gedimd display tijdens de nacht, waardoor de slaap niet wordt verstoord. 

Daarnaast biedt deze goedkope dementieklok praktische functies zoals een handige alarmfunctie voor herinneringen, bediening op afstand via een meegeleverde afstandsbediening, en de mogelijkheid om persoonlijke muziek en foto's af te spelen. Deze eigenschappen maken de klok niet alleen functioneel, maar ook een bron van comfort en vertrouwen voor dagelijks gebruik.

Met zijn moderne stijl en gebruiksgemak is de J.E. Dementieklok een veelzijdige keuze, geschikt voor diverse interieurs door zijn opties voor verschillende displaystijlen. Dit maakt het een ideale oplossing voor diegenen die streven naar zelfstandigheid en kwaliteit van leven, ondersteund door een 100% tevredenheidsgarantie van de fabrikant.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


Waar dient een dementieklok voor?

Een dementieklok is en hulpmiddel om mensen met dementie, slechtziendheid of geheugenproblemen te ondersteunen door structuur en overzicht te bieden in hun dagelijks leven. Het belangrijkste doel van een dementieklok is om informatie zoals tijd, datum en dag duidelijk begrijpelijk weer te geven, vaak met extra grote letters en cijfers voor betere leesbaarheid.

Daarnaast kunnen deze klokken functies bevatten zoals alarmen voor belangrijke gebeurtenissen zoals medicijninname, bediening op afstand voor gemakkelijke aanpassingen, en instellingen voor het dimmen van het display 's nachts om de slaap niet te verstoren. Door deze kenmerken helpt een dementieklok mensen met geheugenproblemen om zelfstandig te blijven functioneren en vermindert het stress en verwarring die kunnen ontstaan door het verlies van tijdsbesef.

dementieklok kopen

Welke soorten dementieklokken zijn er?

Als je opzoek gaat naar een nieuwe dementieklok is het goed om te weten welke soorten dementieklokken er op de markt zijn. Hieronder worden de 3 soorten benoemd die het meeste voorkomen en gekocht worden door consumenten: 

1. Analoge dementieklokken: Deze klokken behouden een klassiek ontwerp met duidelijke wijzerplaten en grote, gemakkelijk af te lezen cijfers. Ze zijn ontworpen om gebruikers te helpen bij het begrijpen van de tijd door middel van eenvoudige visuele indicaties zoals duidelijke markeringen voor uren en minuten.

2. Digitale dementieklokken: Deze moderne klokken tonen tijd, datum en dag in digitale cijfers, vaak in extra grote lettertypen voor optimale zichtbaarheid. Ze kunnen extra functionaliteiten bevatten zoals programmeerbare alarmen voor belangrijke gebeurtenissen en een instelbare nachtmodus om 's nachts een gedimd display te bieden, wat bijdraagt aan ongestoorde slaap.

3.Kalender dementieklokken: Deze klokken combineren tijdweergave met een kalenderfunctie, waardoor gebruikers niet alleen de tijd maar ook de datum en het seizoen kunnen aflezen. Dit biedt context en helpt bij het behouden van een gevoel van tijd en plaats voor mensen met geheugenproblemen


Wat zijn de belangrijkste voordelen van het gebruiken van een dementieklok?

Voor mensen met dementie kan het besef van tijd vervagen, wat kan leiden tot angst en desoriëntatie. Dementieklokken bieden duidelijke en eenvoudige tijdsinformatie, en vaak ook datuminformatie en dagindicaties, die deze zorgen kunnen verlichten. Hier zijn vijf belangrijke voordelen van het gebruik van een dementieklok.

1. Duidelijke weergave van tijd en datum

Een van de grootste uitdagingen voor mensen met dementie is het behouden van het besef van tijd. Traditionele klokken kunnen moeilijk te lezen zijn, vooral als de cognitieve functies afnemen. Dementieklokken bieden een eenvoudige en duidelijke weergave van tijd en datum. Vaak gebruiken ze grote cijfers en tekst om de huidige tijd, de dag van de week, en soms zelfs het dagdeel (ochtend, middag, avond) te tonen. Dit helpt de gebruiker om hun dag beter te structureren en te begrijpen waar ze zich bevinden in de tijd, wat hun dagelijkse routine ondersteunt en verwarring vermindert.

2. Vermindering van angst en verwarring

Mensen met dementie ervaren vaak angst en verwarring, vooral als ze niet zeker zijn van de tijd of datum. Dit kan leiden tot stressvolle situaties, zoals 's nachts wakker worden en denken dat het tijd is om op te staan. Dementieklokken bieden constante en duidelijke tijdsinformatie, wat deze zorgen aanzienlijk kan verminderen. Door de geruststelling dat ze altijd de juiste tijd kunnen zien, worden gevoelens van angst verminderd, en kunnen ze rustiger omgaan met hun dagelijkse leven.

3. Bevordering van zelfstandigheid

Een gevoel van onafhankelijkheid is cruciaal voor het welzijn van mensen met dementie. Door de duidelijke weergave van tijd en datum kunnen gebruikers zelfstandig beslissingen nemen over hun activiteiten, zoals wanneer het tijd is voor maaltijden of afspraken. Dit kan hen helpen om zich minder afhankelijk te voelen van verzorgers en meer controle te hebben over hun dagelijkse routine. De autonomie die een dementieklok biedt, draagt bij aan hun zelfvertrouwen en algehele levenskwaliteit.

4. Ondersteuning van dagelijkse routine

Regelmatige routines zijn belangrijk voor mensen met dementie omdat ze voorspelbaarheid en structuur bieden. Dementieklokken kunnen helpen bij het volgen van dagelijkse schema's door herinneringen te geven voor belangrijke taken zoals medicijnen innemen, maaltijden, of afspraken. Sommige klokken hebben zelfs de mogelijkheid om visuele en auditieve herinneringen in te stellen, wat het voor de gebruiker gemakkelijker maakt om hun dag te beheren zonder constant toezicht van een verzorger.

5. Verlichting voor verzorgers

Verzorgers van mensen met dementie hebben vaak te maken met een zware last, vooral als het gaat om het helpen bij tijdsoriëntatie en dagelijkse routines. Dementieklokken kunnen deze last verlichten door de gebruiker meer zelfredzaamheid te geven. Verzorgers hoeven minder vaak in te grijpen om tijdgerelateerde vragen te beantwoorden of dagelijkse herinneringen te geven, waardoor ze meer tijd en energie hebben voor andere taken of om voor zichzelf te zorgen. Dit kan de stress verminderen en de zorgrelatie verbeteren.

Dementieklok kopen: waar op letten?

Wanneer je overweegt een dementieklok te kopen, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hier zijn vijf belangrijke factoren om te overwegen bij de aanschaf van een dementieklok:


Duidelijkheid van de weergave

Een van de belangrijkste functies van een dementieklok is de duidelijke weergave van tijd en datum. Bij het kiezen van een dementieklok is het essentieel om te kijken naar hoe de informatie wordt weergegeven. Idealiter heeft de klok grote, gemakkelijk leesbare cijfers en letters, en biedt hij informatie over het uur, de dag van de week, en de datum. Sommige klokken geven ook het dagdeel (zoals ochtend, middag, avond) weer, wat extra duidelijkheid biedt. Een heldere achtergrond kan ook helpen om de leesbaarheid te verbeteren, vooral voor mensen met visuele beperkingen.


Aanpasbare instellingen

Niet iedereen heeft dezelfde behoeften als het gaat om tijdsinformatie. Daarom is het handig als een dementieklok aanpasbare instellingen heeft. Dit kan betekenen dat de klok in verschillende talen kan worden ingesteld of dat de weergave-indeling (bijvoorbeeld 12-uurs of 24-uurs formaat) kan worden aangepast. Sommige klokken bieden de mogelijkheid om herinneringen in te stellen voor belangrijke activiteiten, zoals medicijnen innemen of etenstijden. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om de klok af te stemmen op de specifieke behoeften van de gebruiker, wat bijdraagt aan een meer gepersonaliseerde ervaring.


Eenvoudig te gebruiken

Gebruiksvriendelijkheid is een van de factoren bij het kiezen van een dementieklok. De klok moet eenvoudig te bedienen zijn, zowel voor de gebruiker als voor de verzorger. Dit betekent dat de instellingen gemakkelijk toegankelijk moeten zijn en dat de interface intuïtief moet zijn. Sommige klokken worden geleverd met afstandsbedieningen of hebben grote knoppen die gemakkelijk te bedienen zijn. Een eenvoudige en duidelijke handleiding kan ook helpen om het instellen en aanpassen van de klok probleemloos te maken. Hoe eenvoudiger de klok in gebruik is, hoe waarschijnlijker het is dat hij effectief zal worden gebruikt.


Extra functies en herinneringen

Dementieklokken kunnen meer bieden dan alleen tijdsinformatie. Veel moderne modellen hebben extra functies zoals herinneringen en alarmen die kunnen worden ingesteld voor dagelijkse activiteiten. Dit kan bijzonder nuttig zijn voor mensen die moeite hebben om hun dagelijkse routine te volgen. Bijvoorbeeld, een herinnering om medicijnen in te nemen kan helpen om medicatiefouten te voorkomen. Sommige klokken hebben ook een nachtmodus die de helderheid van het scherm aanpast om de gebruiker 's nachts niet te storen. Deze extra functies kunnen het dagelijks leven van de gebruiker aanzienlijk vereenvoudigen.


Betrouwbaarheid en duurzaamheid

Een dementieklok moet betrouwbaar en duurzaam zijn, vooral omdat hij een belangrijk hulpmiddel is voor dagelijks gebruik. Het is belangrijk om een klok te kiezen die gemaakt is van hoogwaardige materialen en bestand is tegen dagelijks gebruik. Lees beoordelingen van andere gebruikers om inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid van de klok. Een goede garantie en klantensupport kunnen ook aanwijzingen zijn dat de fabrikant vertrouwen heeft in de kwaliteit van hun product. Een duurzame en betrouwbare klok zorgt ervoor dat de gebruiker constant kan rekenen op de tijdsinformatie die hij nodig heeft, zonder zorgen over storingen of defecten.


Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: