Opzoek naar een natuurlijke boost voor je gezondheid? Ontdek de beste daglichtlampen! Deze lampen, ontworpen om het natuurlijke zonlicht na te bootsen, bieden een groot aantal voordelen voor je gezondheid en welzijn. Of je nu kampt met seizoensgebonden stemmingswisselingen, een tekort aan natuurlijk licht ervaart of gewoonweg je energieniveau wilt verhogen, daglichtlampen kunnen een effectieve oplossing zijn. In dit artikel worden de beste daglichtlampen besproken, samen met een diepgaand inzicht in hun werking en de talloze gezondheidsvoordelen die ze met zich meebrengen. Laat het licht binnen en omarm een stralend, energiek leven!

Dit is de beste Daglichtlamp van 2024:

BrellaVio Happy Light Daglichtlamp

BrellaVio Happy Light Daglichtlamp

 • Best geteste daglichtlamp
 • Energieboost bij slaapproblemen en anti-depressie
 • Compenseert een tekort aan daglicht

In dit artikel gaan we dieper in op de eigenschappen en functies die de beste daglichtlamp onderscheiden, om zo een keuze te kunnen maken voor degene die perfect past bij hun behoeften.

Ontdek hieronder de Top-5 daglichtlampen, met hier alvast direct de best geteste optie! Na grondige tests en het bekijken van recensies van eerdere gebruikers, hebben we voor jou antwoord kunnen geven op de vraag: Wat is de beste daglichtlamp? Het antwoord hierop is de: BrellaVio Happy Light Daglichtlamp!

We gaan dieper in op wat daglichtlampen zijn, welke voordelen ze bieden voor je gezondheid. En het belangrijkste: we helpen je de juiste lamp te kiezen die passen bij jouw specifieke behoeften. Lees dus snel verder!


Top-5  Beste Daglichtlamp Uitgelicht:

 1. BrellaVio Happy Light Daglichtlamp - De best geteste daglichtlamp. Naar de review
 2. LIROMA® Daglichtlamp  - De beste daglichtlamp met 10.000 LUX. Naar de review
 3. Beurer TL 30 Lichttherapielamp - De lichttherapielamp. Naar de review
 4. L.O.B. GOODS® professionele LED daglichtlamp - Een goedkope daglichtlamp. Naar de review
 5. Bolt Electronics Daglichtlamp - De beste tafel daglichtlamp. Naar de review
Zo hebben we onderzoek gedaan

Ons team bij Pro Health doet uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste producten op de markt om consumenten van deskundig advies te voorzien. We hebben verschillende merken en modellen geëvalueerd op basis van criteria zoals materiaalkwaliteit, duurzaamheid, gebruikersrecensies en het beoogde gebruik.


Door deze grondige analyse konden we een selectie maken van een Top-5 die voldoet aan de behoeften en verwachtingen van onze lezers. Ons doel is om onze lezers te helpen bij het maken van weloverwogen beslissingen over hun gezondheid en welzijn.

Wie wij zijn - over Pro Health

Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en geestelijke gezondheid: het enthousiaste team van Pro Health schrijft erover en doet er alles aan om jouw welzijn te bevorderen!


#1 - BrellaVio Happy Light Daglichtlamp

BrellaVio Happy Light Daglichtlamp

Best geteste daglichtlamp

 • Levert een helderheid van 12.000 LUX, wat dicht in de buurt komt van natuurlijk daglicht
 • Kan zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst of opgehangen 
 • De bediening maakt het eenvoudig om de helderheid en kleurtemperatuur aan te passen

De BrellaVio Happy Light daglichtlamp is ontworpen om je te helpen de negatieve effecten van een tekort aan daglicht te bestrijden, zoals winterdepressies en vermoeidheid. Door dagelijks 30 tot 60 minuten deze lamp te gebruiken, kun je gezondheidsklachten zoals weinig energie, slechte slaapkwaliteit, en stemmingsproblemen verminderen. De lamp levert een helderheid van maar liefst 12.000 LUX, wat in de buurt komt van natuurlijk daglicht op een zonnige dag. Dit maakt het een effectief hulpmiddel voor het verbeteren van je algehele welzijn, zonder schadelijk UV-licht.

De BrellaVio Happy Light is eenvoudig in gebruik en flexibel in zijn toepassing. De lamp kan zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst, en kan ook gemakkelijk worden opgehangen dankzij de flexibele standaard. Met een extra lange stekker van 180 cm kun je de lamp overal in huis gebruiken, zolang er een stopcontact in de buurt is. Het bedieningspaneel is gebruiksvriendelijk, met instelbare helderheid, kleurtemperatuur, en een timerfunctie die kan worden ingesteld op 15, 30, 45 of 60 minuten.

Deze daglichtlamp is CE-gecertificeerd en biedt een stijlvolle en praktische oplossing voor mensen die lijden aan seizoensgebonden affectieve stoornissen of andere vormen van depressie en vermoeidheid door een gebrek aan daglicht.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#2 - LIROMA® Daglichtlamp 

LIROMA® Daglichtlamp

Beste Daglichtlamp 10.000 LUX

 • Simuleert natuurlijk daglicht, wat helpt bij het reguleren van het bioritme
 • Een touchscreen voor simpele bediening, zes helderheidsniveaus, drie natuurlijke kleuren
 • Geen ingebouwde timerfunctie

De Liroma® daglichtlamp is een effectieve oplossing voor mensen die lijden aan slaapproblemen, winterdepressie, of een algemeen gebrek aan energie. Door het simuleren van natuurlijk daglicht bevordert de lamp de aanmaak van het 'gelukshormoon' serotonine, wat leidt tot een betere gemoedstoestand en verbeterde prestaties. De lamp biedt een lichtintensiteit van 10.000 LUX en is voorzien van handige functies zoals een touchscreen voor het aanpassen van de helderheid en kleur, een timer, en een USB-poort voor het opladen van je smartphone.

Een van de belangrijkste voordelen van de Liroma® daglichtlamp is de verbetering van de slaapkwaliteit en energie. Door het intensieve licht dat de lamp uitstraalt, wordt het bioritme positief beïnvloed, waardoor je 's ochtends makkelijker wakker wordt en 's nachts beter slaapt. Dit helpt niet alleen bij het verminderen van vermoeidheid, maar zorgt er ook voor dat je overdag meer energie hebt. Bovendien kan de lamp sombere gevoelens en lichte depressies verminderen, wat bijdraagt aan een algeheel beter humeur.

De Liroma® daglichtlamp is ook een uitstekende keuze voor het verbeteren van prestaties op de werkvloer. Onderzoek toont aan dat regelmatig gebruik van de lamp leidt tot verhoogde concentratie en productiviteit. De lamp heeft een stijlvol design, is CE-gecertificeerd en wordt geleverd met een gratis opberghoes, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen is.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#3 - Beurer TL 30 Lichttherapielamp

Beste lichttherapielamp 

 • LED daglichtlamp biedt een krachtige lichtsterkte van 10.000 lux
 • Dankzij de variabel instelbare voet is de daglichtlamp gemakkelijk mee te nemen
 • De lichtsterkte van 10.000 lux wordt alleen bereikt op een afstand van ongeveer 10 cm

De Beurer TL 30 LED daglichtlamp is een veelzijdige lichttherapielamp ontworpen om symptomen van winterdepressie, vermoeidheid, en sombere stemmingen te verlichten. Deze compacte lamp biedt een lichtsterkte van 10.000 lux, wat vergelijkbaar is met natuurlijk daglicht. Het apparaat is ideaal voor gebruik thuis, onderweg of op kantoor dankzij de flexibel instelbare voet, die zowel horizontaal als verticaal kan worden gebruikt. De lamp maakt gebruik van energiebesparende LED-technologie en heeft een comfortabel bedieningssysteem met één knop.

De Beurer TL 30 biedt diverse voordelen, waaronder een gelijkmatige, flikkervrije en UV-vrije verlichting, wat goed is voor een aangename gebruikerservaring. Het apparaat heeft een belichtingsoppervlak van 20 x 12 cm en wordt geleverd met een handig opbergzakje en lichtnetadapter. Bovendien is het een medisch gecertificeerd hulpmiddel dat eenvoudig te gebruiken is, zelfs onderweg.

De lamp is bijzonder nuttig in de donkere maanden wanneer daglicht schaars is, en biedt een effectieve oplossing om de symptomen van een gebrek aan licht te bestrijden. Beurer ondersteunt de TL 30 met een garantie van drie jaar, waardoor gebruikers kunnen vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van het product.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#4 - L.O.B. GOODS® professionele LED daglichtlamp

L.O.B. GOODS® professionele LED daglichtlamp

Goedkope Daglichtlamp

 • Zorgt voor een beter humeur en verhoogde energie
 • Eenvoudig te bedienen interface en biedt instelbare helderheidsopties

De daglichtlamp van L.O.B. GOODS simuleert het effect van vitamine D, wat bijdraagt aan een verbeterde gemoedstoestand en gezondheid. De lamp zorgt voor een gevoel van warmte en comfort, waardoor gebruikers zich sneller op hun gemak voelen.

De daglichtlamp biedt tal van voordelen, waaronder het verminderen van vermoeidheid, verbeteren van dagelijkse prestaties en het verlichten van stress. Daarnaast kan de lamp helpen bij het verhelpen van winterdepressies en het verhogen van de productiviteit. Door regelmatig gebruik van de lamp kunnen gebruikers een energiek gevoel ervaren, beter geconcentreerd werken en een verstoord slaap- en waakritme verbeteren. De lamp is eenvoudig te gebruiken, met aanbevolen gebruikstijden afhankelijk van de afstand tot de lamp.

De set van L.O.B. GOODS wordt geleverd met een daglichtlamp, een houder, een handleiding, en een snoer met adapter. Met een 100% tevredenheidsgarantie biedt het merk vertrouwen in de kwaliteit van hun product. Klanten kunnen het product kosteloos retourneren en hun geld terugkrijgen als ze niet volledig tevreden zijn. Deze daglichtlamp is een effectieve manier om de voordelen van lichttherapie te ervaren en seizoensgebonden klachten te verminderen.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


#5 - Bolt Electronics Daglichtlamp

Bolt Electronics Daglichtlamp

Beste tafel daglichtlamp

 • Stimuleert de productie van serotonine, wat resulteert in een positiever gevoel en meer energie
 • Deze lamp helpt bij het verlichten van verschillende lichamelijke klachten, zoals rusteloze benen, spierpijn en gewrichtspijn.

De Bolt Electronics® daglichtlamp is ontworpen om gezondheidsvoordelen te bieden, waaronder verbeterde alertheid, stemming, en energie. Deze lamp simuleert natuurlijk daglicht, wat de productie van serotonine in het lichaam bevordert, een stof die bijdraagt aan een positiever gevoel en meer energie. Door regelmatig gebruik van deze lamp kunnen problemen zoals winterdepressies, vermoeidheid, en slaapstoornissen effectief worden aangepakt. 

Naast het verbeteren van de stemming en energie, helpt de Bolt Electronics® daglichtlamp ook bij het verlichten van lichamelijke klachten. Het kan symptomen van rusteloze benen, spierpijn en gewrichtspijn verminderen, en het tegengaan van overmatig transpireren. Dit maakt de lamp een veelzijdige oplossing voor mensen die verschillende gezondheidsproblemen willen aanpakken. De lamp biedt ook een anti-stress en anti-acne functie, waardoor gebruikers zich niet alleen beter voelen, maar er ook beter uitzien.

De daglichtlamp heeft een stijlvol en modern design dat goed in elk interieur past. Het apparaat is voorzien van een touchscreen, een timer, en een USB-poort voor extra gebruiksgemak, zoals het opladen van een telefoon. Met een diameter van 32 cm, 8 LED-lampen en een lichtintensiteit van 11.000 lux, biedt deze lamp krachtige verlichting in een compact formaat.

Bestel vandaag nog en profiteer van de beste prijs die we op het internet hebben gevonden!


Waar dienen daglichtlampen voor?

Daglichtlampen, ook wel lichttherapielampen genoemd, worden gebruikt om kunstmatig daglicht te simuleren en worden vaak ingezet om verschillende gezondheidsproblemen aan te pakken. Ze worden met name gebruikt om de stemming te verbeteren en energie te verhogen, vooral bij mensen die last hebben van seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) of winterdepressie.

Daarnaast kunnen daglichtlampen ook worden gebruikt om slaapproblemen te verlichten, de alertheid te verbeteren, stress te verminderen, en de focus te verhogen. Door blootstelling aan helder licht wordt de productie van serotonine gestimuleerd, wat een positief effect heeft op het humeur en de energieniveaus.

lamp voor daglicht

Hoelang een daglichtlamp gebruiken?

De aanbevolen duur van het gebruik van een daglichtlamp varieert afhankelijk van het specifieke doel en de individuele behoeften. Over het algemeen wordt aanbevolen om daglichtlampen 's ochtends te gebruiken, binnen een uur na het ontwaken, gedurende ongeveer 20 tot 30 minuten.


Voor mensen met slaapproblemen kan blootstelling aan de lamp in de ochtend helpen om de interne klok te resetten en de slaapkwaliteit te verbeteren. Bij gebruik als behandeling voor seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD) wordt soms langere blootstelling aan de lamp aanbevolen, tot 1 tot 2 uur per dag. Het is echter belangrijk om de individuele reactie op de lamp en eventuele aanbevelingen van een zorgverlener te overwegen bij het bepalen van de optimale gebruiksduur.

Welke voordelen heeft een daglichtlamp?

Daglichtlampen zijn krachtige hulpmiddelen die kunstmatig daglicht nabootsen en kunnen verschillende voordelen bieden voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van mensen. Deze lampen worden steeds populairder vanwege hun vermogen om de stemming te verbeteren, energie te verhogen en slaapproblemen te verlichten. Hieronder de belangrijkste voordelen:

1. Verbetering van de stemming

Een van de belangrijkste voordelen van daglichtlampen is hun vermogen om de stemming te verbeteren. Door blootstelling aan helder licht wordt de productie van serotonine gestimuleerd, een neurotransmitter die een belangrijke rol speelt bij het reguleren van de stemming.

2. Verhoogde energie

Daglichtlampen kunnen ook helpen bij het verhogen van de energieniveaus, vooral tijdens de donkere wintermaanden wanneer blootstelling aan natuurlijk zonlicht beperkt is. Het intense licht van de lampen kan vermoeidheid verminderen en de alertheid verhogen.

3. Vermindering van slaapproblemen

Voor mensen met slaapproblemen kunnen daglichtlampen een effectieve oplossing zijn. Door 's ochtends blootgesteld te worden aan helder licht, kan de interne klok worden gereguleerd, waardoor het slaap-waakritme verbetert en slaapproblemen verminderen.

4. Verlichting van seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD)

Daglichtlampen worden vaak gebruikt als behandeling voor seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD), ook bekend als winterdepressie. De lampen kunnen helpen om de symptomen van SAD, zoals neerslachtigheid en vermoeidheid, te verminderen.

5. Verbeterde concentratie en focus

Ten slotte kunnen daglichtlampen ook de concentratie en focus verbeteren. Door regelmatig gebruik van de lampen kunnen mensen zich alerter voelen en beter in staat zijn om zich te concentreren op taken en activiteiten.

Daglichtlamp kopen: waar op letten?

Bij het kopen van een daglichtlamp zijn er verschillende overwegingen om in gedachten te houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt voor jouw behoeften. Deze lampen kunnen handig zijn voor het verbeteren van je stemming, energie en slaapkwaliteit, maar het is goed om op bepaalde aspecten te letten om een effectieve en veilige aankoop te doen. Hieronder de 5 belangrijkste:


Lichtintensiteit en spectrum

Let op de lichtintensiteit en het spectrum van de lamp. Een effectieve daglichtlamp moet een intensiteit van minimaal 10.000 lux bieden, wat overeenkomt met natuurlijk zonlicht. Daarnaast is het spectrum van het licht belangrijk, waarbij een lamp met een breed spectrum het meest effectief is voor het stimuleren van serotonine productie en het reguleren van de biologische klok.


Grootte en vorm

Denk na over de grootte en vorm van de lamp, afhankelijk van waar je van plan bent om het te gebruiken. Een compacte en draagbare lamp kan handig zijn voor gebruik op kantoor of tijdens het reizen, terwijl een grotere lamp meer geschikt kan zijn voor thuisgebruik.


Veiligheid en certificering

Controleer of de daglichtlamp voldoet aan de veiligheidsnormen en certificeringen, zoals CE-markeringen. Dit zorgt ervoor dat de lamp veilig is om te gebruiken en voldoet aan de Europese richtlijnen voor elektrische apparatuur. Zeker bij gezondheidsproducten is het belangrijk om de veiligheid na te gaan.


Makkelijke bediening

Zorg ervoor dat de lamp eenvoudig te bedienen is met duidelijke instellingen voor lichtintensiteit en timers. Een gebruiksvriendelijke lamp maakt het gemakkelijker om regelmatig gebruik te maken van de lamp, wat goed is voor het behalen van de gewenste voordelen. Denk hierbij aan een duidelijk display, niet teveel knoppen en strak design.


Kleurtemperatuur

Kijk naar de kleurtemperatuur van de lamp, uitgedrukt in Kelvin (K). Daglichtlampen met een kleurtemperatuur tussen 5000K en 6500K worden vaak aanbevolen omdat ze het natuurlijke daglicht het beste nabootsen. 


Over Pro Health


Op ProHealth.nl vind je een schat aan informatie en advies over het leiden van een gezond leven. Van sport en voeding tot medische kwesties en algemene gezondheid, deze website biedt alles wat je nodig hebt om je welzijn te bevorderen.

Ook goed om te lezen: