Alzheimer behandeling

Alzheimer onderzoek en behandeling

Laboratorium Pro Health Medical heeft diverse mogelijkheden naar Alzheimer onderzoek. Wilt u graag onderzoeken laten uitvoeren naar Alzheimer dan kunt u contact opnemen met de behandelpraktijk van Margot Ramakers. Praktijk Ramakers heeft een specialisatie in het begeleiden en eventueel behandelen van Alzheimer patiënten. Meer weten over Alzheimer behandeling? Klik hier om naar de website van Praktijk Ramakers te gaan.

 

Toename Alzheimer patiënten

In Nederland lijden ruim 260.000 mensen aan dementie. 65% hiervan is vrouw. Het aantal patiënten dat lijdt aan dementie en Alzheimer zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Toch kan er veel gedaan worden aan preventie en behandeling van Alzheimer.

Wat is dementie?

Dementie is een enorm probleem en hiervan is Alzheimer ziekte de meest voorkomende vorm. De ziekte wordt veroorzaakt door een abnormale eiwitstapeling in de hersenen. Dit heeft als gevold dat de hersencellen afsterven.

Een onderzoek in Finland (FINGER) (1) 1200 mensen met een verhoogd risico op cognitieve achteruitgang, werd een therapie toegepast waarbij voeding, beweging, cognitieve training en sociale activiteiten werden ingezet. Bovendien werden risico’s op metabole aandoeningen  en hart- en vaatziektes verkleind. Deze strategie bleek gunstig voor het verbeteren van de geheugenprestatie van ouderen.

Alzheimer behandeling en onderzoeken

Praktijk Ramakers werkt samen met laboratorium Pro Health Medical en behandelcentrum NovioMedic aan Alzheimer behandeling en onderzoeksmogelijkheden. Indien u graag meer wilt weten over de mogelijkheden van Alzheimer behandeling of testmogelijkheden? Neem dan contact op met Margot Ramakers van Praktijk Ramakers via info@praktijkramakers.nl of t: 06-203 77 229.

Meer informatie